Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Mieren in huis bestrijden

Heb je last van mieren in huis en weet je niet hoe je mieren bestrijden moet? Wij van Ongediertebestrijden.com wel! Vooral ‘s zomers zijn wij dagelijks in de weer om bij mensen thuis mieren te bestrijden. Tips en advies om mieren te bestrijden of nog beter te voorkomen in huis? Lees dan snel verder.

Hoezo heb ik mieren in huis?

Met “het voorjaar in huis halen”, bedoelde je toch echt niet die mieren in huis. Waarom heb je toch iedere lente en zomer last van mieren? Mieren zijn constant op zoek naar voedsel en waar kun je dat beter vinden dan in jouw huis? Als jij voedsel niet in afgesloten bakken bewaart, dan is de kans groot dat je binnenkort mieren ook bezoek krijgt. Maar zelfs broodkruimels, een beetje siroop of andere etensresten zijn voor mieren reden genoeg om de weg te zoeken naar jouw huis.

Oma weet raad met mieren bestrijden

Wil je mieren bestrijden op een milieuvriendelijke manier? Probeer dan eens deze tips van oma met middeltjes die ieder huishouden wel heeft. Uiteraard speelt de omvang van de mierenplaag een rol bij het wel of niet slagen van de mierenbestrijding.

  • Strooi koffiedik op de looproutes van mieren, dan vinden ze hun weg niet meer naar je huis.
  • Giet kokend water in het mierennest en de mieren zullen het niet overleven.
  • Mieren houden niet van nootmuskaat, dus als je dit bij de plek strooit waar mieren je huis binnenkomen, houd je ze op afstand.

Bestrijdingsmiddelen tegen mieren

Mieren bestrijden is effectiever met bestrijdingsmiddelen tegen mieren dan met koffiedik. Er zijn allerlei om mieren te bestrijden op de markt, dus bepaal welk bestrijdingsmiddel het best bij jouw mierenprobleem past. Bij erge mierenoverlast werkt een mierenbuffet het best. Zitten de mieren op een lastig te bereiken plek? Dan is mierenspray een logische keus. Deze komt immers op plekken waar een mierenlokdoosje niet neergezet kan worden. Mieren bestrijden is mogelijk met deze bestrijdingsmiddelen:

  • mierenkorrels
  • mierenpoeder
  • mierenspray
  • mierenlokdoosjes
  • mierenbuffet

Mieren bestrijden laat je over aan een specialist

Wil je niet de hele zomer bezig zijn met mieren bestrijden? Schakel dan een professionele ongediertebestrijder in. Mieren bestrijden laat je over aan de specialist, die de kennis, kunde en professionele middelen in huis heeft om de mieren snel en effectief te bestrijden. Voor professionals is mieren bestrijden een eitje. Dus waarom tijd, geld en moeite verspillen als mieren bestrijden ook snel kan en je nog optimaal van de zomer genieten kunt zonder mieren in huis?