Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Wat moet er in een brochure?

wat moet er in een brochure

Producten, diensten of informatie promoten in aantrekkelijke brochure

Een brochure is een belangrijk marketinginstrument dat bedrijven gebruiken om hun producten, diensten of informatie te promoten. Het is essentieel dat een brochure goed is ontworpen en de juiste informatie bevat om effectief te zijn. Hieronder geven we een aantal belangrijke elementen die zeker in een brochure moeten staan om hem effectief te laten zijn.

Een aantrekkelijk ontwerp

Wil je een brochure laten maken? Dan moet deze sowieso een professionele uitstraling hebben en er aantrekkelijk uitzien voor de doelgroep. Een goed ontwerp trekt gegarandeerd de aandacht van de lezer en moedigt hem/haar aan om verder te lezen.

Pakkende titel

De brochure moet een pakkende titel hebben die ook kort en krachtig is om de aandacht van de lezer te trekken. De titel en het coverontwerp moeten in 1 oogopslag duidelijk maken wat de brochure te bieden heeft.

Bedrijfsinformatie

Er moet informatie in staan over het bedrijf dat de brochure heeft uitgegeven. Denk daarbij aan een logo, de naam van het bedrijf, de contactgegevens en een korte omschrijving van het bedrijf.

Productinformatie

Wat er ook in de brochure moet, is informatie over de producten of diensten die worden aangeboden. Het moet de voordelen van de producten of diensten duidelijk maken en hoe deze kunnen bijdragen aan de wensen van de klant.

Goede afbeeldingen

Afbeeldingen zijn een zeer belangrijk onderdeel. Ze helpen om de boodschap te versterken en nog meer aandacht van de lezer te trekken. Let er wel op dat de afbeeldingen relevant zijn voor de inhoud van de brochure.

Een sterke call-to-action

Een brochure is bedoeld om te verkopen en moet dus een duidelijke call-to-action hebben. Het moet de lezer aansporen om actie te ondernemen, zoals het bezoeken van de website, het maken van een afspraak of het plaatsen van een bestelling.

Prijsinfo

Het is belangrijk om informatie over de prijzen van producten of diensten op te nemen in de brochure. Die helpen om verwachtingen te beheren en potentiële klanten een idee te geven van de kosten.

Contactgegevens

Tot slot moeten contactgegevens in de brochure staan. Zo kunnen potentiële klanten gemakkelijk contact opnemen met het bedrijf. Hiertoe behoren onder andere een telefoonnummer, e-mailadres, website of een fysiek adres.

Meer info over brochures en drukwerk?

Meer lezen over brochures en/of andere soorten drukwerk? Lees dan vooral ook onze andere blogs.