Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

5 redenen om te starten met Agile werken

Agile organisaties staan bekend om hun wendbaarheid en flexibiliteit. Dit spreekt natuurlijk veel organisaties aan, omdat de omgeving van bedrijven snel verandert en dit tempo zal in de toekomst waarschijnlijk alleen maar sneller toenemen. Reden genoeg dus om als organisaties te kijken naar de mogelijkheden van Agile werken. Naast de wendbaarheid van een Agile organisatie kunnen er nog meer redenen genoemd worden waarom het aantrekkelijk is voor bedrijven om te experimenteren met Agile werken. Deze redenen worden hieronder kort toegelicht:

 1. Snelheid. Zoals eerder al geïntroduceerd zorgt Agile ervoor dat bedrijven sneller kunnen inspelen op ontwikkelingen in de omgeving. Dit geldt voor zowel interne als externe processen van de organisatie. Zo kan er sneller ingespeeld worden op de wensen van een klant, maar ook op veranderingen in de omgeving.
   
 2. Aantrekkelijk voor nieuwe werknemers. Tegenwoordig hebben veel bedrijven moeite met het werven van nieuw personeel. Agile organisaties blijken interessant te zijn onder jonge mensen. De vrijheid en flexibiliteit binnen deze bedrijven spreekt veel millennials aan, waardoor het aantrekkelijk voor hen wordt om bij een Agile bedrijf te solliciteren.
   
 3. Mogelijkheid tot innoveren. Innovaties worden gestimuleerd bij Agile organisaties. Medewerkers krijgen de ruimte om kansen en groeimogelijkheden te identificeren, omdat de organisatie op deze manier kan innoveren. Daarnaast wordt innoveren makkelijker door het feit dat er snel op ontwikkelingen uit de omgeving ingespeeld kan worden met deze organisatiestructuur.
   
 4. Eenvoudige processen. Voor de overgang naar een Agile organisatie is het belangrijk dat er eerst kritisch gekeken wordt naar de oorspronkelijke werkwijze van de organisatie. Welke processen hebben veel onnodige tijd verspild? En waar kunnen optimalisaties doorgevoerd worden? Door dit te analyseren kunnen onnodige processen geëlimineerd worden en kan het gehele productieproces vereenvoudigd worden.
   
 5. Lagere kosten. Het optimaliseren van processen zal ertoe leiden dat er meer geproduceerd kan worden tegen dezelfde of zelfs lagere kosten. Dit spreekt natuurlijk iedere manager aan.

Redenen genoeg om na te denken of Agile werken iets voor jouw organisatie is. Heb je twijfels en vraag je je af wat Agile voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan gerust contact op met Soople. Soople kijkt per organisatie welke aspecten van Agile interessant kunnen zijn en kunnen helpen met de overgang naar veranderingen in jullie organisatievorm.