Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Ga voor effectieve relatiegeschenken

Een goed relatiegeschenk kan soms jarenlang worden gebruikt door de ontvanger en zorgen voor een positief effect voor uw bedrijf. Relatiegeschenken zijn dus een belangrijk middel om uw marketingdoelstellingen te behalen. De keuze voor een goed relatiegeschenk is dus wel iets waar over nagedacht moet worden, omdat een slecht gekozen relatiegeschenk kan zorgen voor een negatieve impact. En een negatieve impact is niet zo gemakkelijk te repareren. Overweeg daarom uw keuze voor een relatiegeschenk goed.

Kies uw relatiegeschenk
U moet niet gaan voor het eerste de beste relatiegeschenk wat u ziet. Daarmee kan u uzelf vreselijk in de vingers snijden. Wat is nu een relatiegeschenk wat goed bij uw bedrijf past? Dat hangt af van meerdere factoren. Onderstaande punten kunnen u helpen bij het vinden van het juiste relatiegeschenk:

• Past het relatiegeschenk bij uw organisatie?
Hoe zit uw organisatie in elkaar? Bent u heel formeel naar uw klanten toe of juist niet? Of heeft u misschien een bepaalde visie over de toekomst van uw bedrijf?

• Past het bij de doelgroep?
Denk goed na wie uw doelgroep is. Mannen zitten bijvoorbeeld niet op een make-up spiegeltje te wachten, evenals vrouwen op een bierpakket.

• Kent u uw klanten?
U kent uw klanten misschien al jarenlang. U weet dus wat zij leuk vinden om te krijgen en wat misschien niet.

• Bereik het relatiegeschenk het (marketing)doel?
U heeft doelstellingen voor komend jaar gesteld. Houdt er rekening mee dat het relatiegeschenk deze doelstellingen niet in de weg zit.

Meer dan alleen opsturen
Heeft u het juiste relatiegeschenk verstuurd? Dan kunt u niet achterover gaan zitten. U moet natuurlijk wel onderzoeken wat de klant van het relatiegeschenk vond. Neem daarom contact op met de klant en vraag wat zij er van vonden. Dit is gelijk een aanknopingspunt voor u om over te gaan tot een salesgesprek. Hiermee haalt u het meest effectieve resultaat.

Wilt u een relatiegeschenk passend bij uw organisatie?
We snappen dat het lastig is om het juiste relatiegeschenk te kiezen. Daarom helpen wij u graag bij het vinden van deze relatiegeschenken. Neem contact met ons op en wij geven u graag advies welke relatiegeschenk het meest effectieve is voor uw organisatie. Wij hebben veel ervaring met leveranciers in binnen- en buitenland. Staat uw relatiegeschenk niet op onze website? Ook dan kunnen wij u helpen. Wij gaan graag voor u op zoek en leggen u graag de mogelijkheden voor. Wij zorgen dat u de concurrentie een stap voor blijft, met een effectief relatiegeschenk.