Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

De kracht van de arbodienst

arbodienst

De arbodienst bestaat uit een team specialisten die ervoor zorgt dat een medewerker goed in het vel zit en op de juiste plek binnen een organisatie zit. Het komt vaak voor dat een medewerker al langere tijd niet goed tot zijn recht komt binnen het bedrijf. Wanneer dit niet scherp in de gaten wordt gehouden, kan na enige tijd irritatie en stress ontstaan. Als ook deze signalen worden genegeerd, gaat het van kwaad tot erger met wellicht een burn-out tot gevolg. Op dit moment komt de arbodienst om de hoek. Door een persoonlijk behandelplan wordt er niet alleen gezorgd dat de werknemer weer terug het werkveld in kan, maar dat er ook bij de organisatie meer bewustzijn komt voor het personeelsbeleid. Meer aandacht voor de werknemers voor een betere werksfeer en positievere resultaten.

Waarom de arbodienst zo belangrijk is voor het personeel

Wanneer een medewerker met bijvoorbeeld burn-out de werkplek verlaat, is het onwijs belangrijk dat deze persoon op de juiste manier wordt begeleid. Wanneer dit niet gebeurt is het niet alleen schadelijk voor de persoon zelf, maar heeft de organisatie ook onnodig veel kosten. Om het voor beide kanten zo optimaal mogelijk op te lossen, is de arbodienst de tussenpersoon. Op het moment dat de partijen er zelf niet meer uit komen, is het taak aan de arbodienst om ervoor te zorgen dat de communicatie weer op gelijk level komt. Vaak is het een kwestie van miscommunicatie en door de tijd te nemen voor een concreet plan met stappen, blijkt dat er vaak nog veel mogelijkheden zijn.

Arbodienst inschakelen voor eigen organisatie

Heb jij als ondernemer te maken met een situatie waar een arbodienst bij komt kijken? Dan is het verstandig zo snel mogelijk actie te ondernemen. De arbodienst kan onder andere helpen bij preventief ziekteverzuim, duurzame inzetbaarheid en het bevorderen van de mobiliteit. Wil jij graag aan de slag met het krachtiger maken van het team? Neem gerust contact op en we helpen graag verder!