Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Wanneer heb je een persoonlijke alarmering nodig?

Er zijn speciale eisen voor het krijgen van een persoonlijke alarmering. Zo kun je als politiemedewerker, burgemeester, advocaat, slachtoffer maar ook als organisatie gebruik maken van een persoonlijke alarmering. Zo kan een noodknop advocaten helpen wanneer zij in een gevaarlijke rechtszaak een slachtoffer van een maffiabaas moeten verdedigen. Op dit soort momenten is het leven van een advocaat ontzettend kwetsbaar en in gevaar want wie weet waar de andere partij wel niet toe in staat is. Er zijn verschillende soorten van persoonlijke alarmering die op verschillende momenten worden ingezet. Hieronder worden er een paar voorbeelden toegelicht.

Een makkelijk en snelle noodknop

Eén van de vormen van persoonlijke alarmering is de noodknop. De noodknop is eigenlijk een persoonlijke knop waar het slachtoffer op kan drukken in geval van nood. Er wordt op het moment van drukken namelijk meteen contact gezocht met de alarmcentrale. Hierdoor heb je snel en gemakkelijk professionele hulp aan de lijn. Vanaf het moment dat er contact is, luistert de centralist met je mee zodat hij of zij kan horen wat het slachtoffer zegt of wat er in de omgeving gebeurd. Daarnaast wordt ook de politie ingeschakeld omdat er met de druk op de knop ook een precieze locatie wordt verzonden naar de politie. De noodknop is dus vooral ontwikkeld en uitgevonden voor mensen in een gevaarlijke situatie of voor mensen die in een gevaarlijke situatie zouden kunnen belanden. Het is een handig systeem wanneer er bijna geen tijd te verliezen is en er zo snel mogelijk professionele hulp ter plaatse moet kunnen komen.

Het inzetten van de noodknop

De noodknop wordt dus in gevaarlijke situaties het meest ingezet. Zo wordt de noodknop vanuit de politie ingezet bij burgers die in een bedreigende situatie verkeren bijvoorbeeld waardoor er binnen enkele minuten professionele hulp op de stoep kan staan. Vanuit de gemeente wordt de noodknop ingezet om burgers en professionals die bedreigd worden een veiligheidsgevoel te geven. Deze noodknop wordt dan vaak meegegeven wanneer deze noodknop gebruikers werken in de jeugdzorg, verslavingskliniek of in een kliniek met verwarde personen. Ook in bestuurssystemen en bij de overheid wordt er gebruik gemaakt van noodknoppen. Hier vindt namelijk vaak agressie plaats of vinden er verschillende bedreigende en intimiderende situaties plaats. Met deze noodknop voelen de medewerkers zich veiliger en gezien. 

Ook beveiliging voor de alleenwerker

Naast de noodknop bestaan er natuurlijk nog veel meer persoonlijke alarmeringssystemen. Voor mensen die in gevaarlijke en risicovolle situaties werken waarin zij alleen zijn, is er een speciaal persoonlijk alarmeringssysteem ontwikkeld. Zo wordt met behulp van een alleenwerkers-alarmering er voor gezorgd dat de alleenwerker beveiliging heeft. Hierdoor voelt de alleenwerker zich een stuk veiliger omdat professionele hulp er snel kan zijn. Zo kan er bij een ongeluk of bij een gezondheidsincident ontzettend snel iemand te hulp schieten. Deze persoonlijke alarmering wordt vooral gebruikt in situaties waarbij elke seconde telt. Zo is er alles aangedaan dat de beveiliging tegen water, stof, vallen en stoten kan. Ook het geluid van de alarmering staat ontzettend hard waardoor het goed en luid te verstaan is. Dit is bijvoorbeeld ontzettend handig en nodig in grote fabrieken waarbij er gewerkt wordt met gevaarlijke machines en apparaten. Wanneer er hier iets plotseling mis gaat, is het ontzettend belangrijk dat het persoonlijke alarmeringssysteem luid geluid maakt om boven het geluid van de machines uit te komen.