Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Alles wat je moet weten bij het kopen van een trouwjurk

Het kopen van de trouwjurk is een van de leukste dingen om te doen in je voorbereiding op de trouwdag, bijvoorbeeld bij Alberto Axu. Hoe leuk het ook is, toch komt er ook het een en ander bij kijken. Ga goed voorbereid te werk. Lees de volgende tips door om het uitzoeken van je jurk zo makkelijk mogelijk te maken.

Niet teveel mensen

Hoe gezellig het ook is, het is niet heel praktisch om heel veel mensen mee te nemen naar het passen van je jurk. Hoe meer mensen er mee zijn, hoe meer meningen er zijn. Hoe meer meningen er zijn, hoe moeilijker het is om bij je eigen mening en gevoel te blijven. Meestal vinden alle vrienden en familie het leuk om mee te gaan, maar beperk het tot twee of drie mensen die je meeneemt. 

Neem trouwschoenen mee

Als je je trouwschoenen al hebt uitgekozen, is het verstandig om deze mee te nemen naar het passen van je jurk. Zo zie je gelijk of de schoenen er leuk bij staan. Ook kan je houding aanzienlijk veranderen, afhankelijk van de schoenen of de hoogte van de hak. Door je veranderende houding kan de jurk ook leuker of juist minder leuk staan. Kleine moeite om ze even mee te nemen. 

Maak foto’s

Het is verstandig dat iemand foto’s van je maakt van alle jurken die je aandoet. Ook al denk je dat je de perfecte jurk al gevonden hebt, bewaar de foto’s van de overige jurken ook nog even. Als je eenmaal thuis bent kan je toch nog gaan twijfelen. Op foto’s is makkelijker terug te zien hoe de jurk bij je staat. Ook zie je op een foto beter hoe een jurk staan dan in de spiegel. Het kan heel verhelderend werken. 

Juiste ondergoed

Het dragen van het juiste ondergoed is op je bruiloft essentiëler dan ooit. Een trouwjurk is niet altijd even comfortabel. Des te belangrijker is het dragen van het juiste ondergoed. Met het passen van de jurken is het verstandig om dit ondergoed alvast aan te doen, zo weet je meteen of het doorschijnt of niet. Ook merk je dan gelijk of het lekker zit en dus geschikt is.