Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Zo maak je je keuken grondig schoon

Bij veel mensen is de keuken het hart van het huis. Er wordt niet alleen gekookt, maar ook lang gezeten, gekletst en nog veel meer dingen. Daarom is het belangrijk dat een keuken altijd schoon en er piekfijn bij staat. Door je keuken eens in de zoveel tijd grondig te reinigen houd je overzicht en kun je lekker koken wanneer jij daar zin in hebt. Hieronder vind je een paar handige tips voor een blinkende keuken.

Ruim altijd alles weer op

De verleiding is groot om spullen te laten staan op het aanrecht, maar het beste is het om alles gelijk weer op te ruimen. Zo is alles weer overzichtelijk en kun je gelijk verder met het schoonmaken van de oppervlaktes en staat niks je meer in de weg. Ook wanneer je besluit na het opruimen het schoonmaken naar een dag later te verplaatsen kun je de volgende dag wel gelijk beginnen aan je taak.

De juiste spullen in huis halen

Op de juiste manier je keuken schoonmaken doe je niet alleen met een sopje en een schuursponsje. Zorg ervoor dat je voor alle type reiniging de juiste spullen hebt. Je keuken wordt er namelijk niet alleen schoner van, maar het gaat ook vele malen sneller. Voor alle oppervlaktes is er wel een reiniger te vinden. Ook voor je apparaten in de keuken kun je speciale reiniging in huis halen. Een vaatwasser schoonmaken kun je bijvoorbeeld doen met speciale reiniging of soda. Wanneer je een afwasmachine niet regelmatig schoonmaakt kan de machine in loop der tijd gebreken vertonen. Vaker reinigen voorkomt dat je weer moet zoeken naar een vaatwasser actie om een nieuwe machine te kopen. Een oven is hardnekkig om schoon te maken en hiervoor moet je echt de juiste reiniging hebben. Niet alleen goede schoonmaakmiddelen heb je nodig, maar ook moet je niet bezuinigen op borstels, doekjes en sponzen.

Diepe reiniging doe je kast voor kast

Wanneer je klaar bent met de grootste elementen kun je beginnen met het reinigen van de binnenkant van je kasten. Veel mensen onderschatten deze klus en ruimen al hun kasten van de keuken in een keer leeg om ze schoon te maken. Het is beter om dit kast voor kast te doen. Zo houd je overzicht en kun je elke kast grondig reinigen wanneer jij dit wilt doen.