Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Zo maak je jouw ideale thuiswerkplek

Sinds covid-19 is thuiswerken alleen maar populairder geworden. Sommige bedrijven zijn zelfs zo ver dat ze geen kantoor meer hebben en flexplekken aanbieden aan hun werknemers als ze geen thuiswerkplek hebben. Maar een thuiswerkplek kan de ideale werkplek zijn! Hiervoor hoeft een medewerker niet te reizen en kan de medewerker genieten van het comfort van thuis terwijl hij of zij zijn werk doet. Een thuiswerkplek is echter niet zomaar te bereiken, zeker eentje waar de werknemer zich geheel kan focussen op werk. Thuiswerken staat namelijk bekend om de vele afleidingen die het heeft. Herken je jezelf hierin? Dan is dit artikel voor jou, wij vertellen je hoe je jouw thuiswerkplek tot de ideale werkplek maakt.

Afleiding

De ideale thuiswerkplek heeft geen afleiding. Waar veel mensen tegenaan lopen als ze thuis aan het werk zijn, zijn alle huishoudelijke taken die moeten gebeuren in huis. Even stofzuigen, de afwas doen of een wasje draaien zijn dingen die zo gebeurt zijn. Maar deze taken werken erg afleidend als je thuis werkt. Ze zorgen er namelijk voor dat je je concentratie verbreekt of dat je je helemaal niet kan concentreren! Een goede oplossing voor als je thuis werkt is om alle huishoudelijke taken alvast te voltooien voordat je begint met werken. Zo zal er niks zijn dat je kan afleiden wanneer je eenmaal begonnen bent met werk.

Werk mee naar huis nemen

Wanneer je je werk mee naar huis neemt kan dat voor veel mensen erg stressvol zijn. Als je thuis komt na werk wil je graag relaxen en werk even van je afschuiven tot de volgende dag. Dit gaat echter enorm moeilijk als je vanuit huis werkt. Hiervoor is het goed om een eigen plek in huis te hebben dat je aangewezen werkplek is. Een plek die je kan achterlaten hoe je wilt en zonder omkijken verder kan genieten van je dag. Wat we dus niet aanraden is om aan de eettafel te werken. Als je aan de eettafel werkt is het namelijk nodig om dagelijks je werkspullen aan de kant te schuiven en ernaar te kijken of om deze op te bergen. Door een aparte plek in huis te creëren voor je werk is het niet nodig om continu aan werk te denken. Denk bijvoorbeeld aan die extra kamer in huis die je niet gebruikt. Tover deze om tot een kantoor, zodat je na een lange dag werken de deur van het kantoor kan sluiten en er geen omkijken meer naar hebt.

Verwen jezelf met de perfecte thuiswerkplek

Misschien wel het allerbeste om te doen is het maken van een nieuwe thuiswerkplek. Dit kan in een kamer zijn van het huis die je ombouwt tot een kantoor of het kan in het houten tuinhuis zijn dat je net hebt laten bouwen. Een houten tuinhuis is volgens ons de ideale werkplek. Dit heeft vele redenen. Allereerst kan je hier niet afgeleid worden door alledaagse taken in huis, terwijl je aan het werk bent. Ook is een tuinhuis waar je je tuinkantoor hebt een plek weg van huis, waardoor je je werk niet echt mee naar huis hoeft te nemen en je na werk niet gestrest kan raken door het werk dat je ziet liggen.