Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Werken als HR medewerker

Wil jij graag aan de slag als HR medewerker? Misschien heb je er al eens over gehoord, of in ieder geval mee te maken gehad wanneer je op zoek was naar een nieuwe baan. Maar wat houdt deze functie eigenlijk in en wat komt er allemaal bij kijken? Past zo’n baan als HR medewerker eigenlijk wel bij jou? Hieronder vind je meer informatie over deze functie.

Wat is een HR medewerker?

Een HR medewerker is werkzaam binnen het gebied van Human Resource Management, ook wel personeelszaken. Bekleed je deze functie, dan ben je verantwoordelijk voor allerlei zaken omtrent potentiële en huidige werknemers binnen een organisatie. Je zou ook aan de slag kunnen als headhunter, bijvoorbeeld bij https://topofminds.com/

De werkzaamheden van een HR medewerker

De werkzaamheden die je zult moeten uitvoeren als HR medewerker zijn divers. Mogelijke taken zijn bijvoorbeeld het opstellen van vacatureteksten om nieuwe werknemers te werven, het opstellen van contracten en het maken van rapportages van het personeelsbestand. Ook is het vaak zaak dat je de HR-systemen binnen de organisatie up to date houdt. Daarnaast houd je de planning voor het personeel bij en draag je zorg voor de sollicitatieprocedures in het bedrijf. 

Welke opleiding heb je nodig?

Denk je erover aan de slag te gaan binnen HR? Dan zul je hier een speciale opleiding voor moeten volgen. Opleidingen hiervoor zijn te volgen op zowel mbo als hbo niveau. Het verschilt echter per bedrijf welke opleiding je precies nodig hebt. Sommige bedrijven voldoet een MBO opleiding, terwijl je bij andere organisaties een opleiding op HBO moet hebben afgerond. Lees je van tevoren dus goed in en neem eventueel contact op met het bedrijf waar je graag aan de slag wilt, zodat je kunt informeren wat er allemaal nodig is om bij hen aan de slag te kunnen als HR medewerker.