Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Vakkundig de vloerisolatie drogen

Droogspecialist

Lekkage of wateroverlast zit niemand op te wachten. Helemaal niet wanneer hierdoor schade ontstaan in jouw woning. Denk hierbij aan de vloerisolatie die nat is geworden door een breuk in de leiding. Vloerisolatie drogen voorkomt verdere schade aan de vloer. Bovendien bespaar je hiermee op de kosten aangezien de vloer wellicht niet vervangen hoeft te worden. 

Wanneer je erachter bent gekomen dat de vloer vochtig of zelfs nat is, dan dien je direct actie te ondernemen. Hoe langer je hiermee wacht des te meer schade er ontstaat. In het ergste geval is het drogen van de vloerisolatie niet meer mogelijk en zal de vloer vervangen moet worden. Dit resulteert uiteraard in hogere onkosten.

Droogspecialist

Hoe werkt vloerisolatie drogen?

Wanneer je constateert dat er vocht in de vloerisolatie zit, dan weet je als geen ander dat het niet uit zichzelf zal drogen. Door gebruik te maken van speciale isolatiedrogers zal het vocht snel uit de isolatielagen worden getrokken. Ook kan er gebruik gemaakt worden van speciale ventilatoren om het proces te versnellen. Dankzij de drogers verdampt het vocht snel en zal het verdwijnen uit de isolatielaag. Hier is overigens wel een speciaal plan van aanpak voor nodig om het proces goed te laten verlopen. Wanneer je namelijk niet goed genoeg droogt zal er vocht achterblijven en meer schade ontstaan. Laat dit dus altijd aan een professional over wanneer je vocht detecteert onder de vloer.

Leidingen controleren alvorens je verder gaat? Bij het leggen van een compleet nieuwe vloer zal je er goed aan doen om de vloer eerst grondig te controleren. Ga dus iedere leiding na om te zien of dat dit in orde is. Twijfel je of merk je dat er vocht uit de leiding komt? Pak dit eerst aan alvorens je de vloer zult gaan leggen! In vele gevallen is het mogelijk om hier een extern bedrijf voor langs te laten komen. Zij komen met plezier de vloer controleren zodat jij zeker weet dat het allemaal in orde is. Vaak gaat vochtproblemen gepaard met vloerverwarming wat is gaan lekken