Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Must have CrossFit gear: essentiële uitrusting voor elke atleet

CrossFit, een high-intensity fitnesstijl, heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde CrossFit-veteraan, de juiste uitrusting kan een groot verschil maken in je prestaties en veiligheid. In dit artikel duiken we in de must-have CrossFit-gear die elke atleet zou moeten overwegen.

De mysterieuze inhoud van de gymtas

We hebben allemaal die atleten in de sportschool gezien, gewapend met een tas vol uitrusting. Maar wat zit er precies in die tas? Enkele van de essentiële items zijn polswikkels, gewichthefriemen, kniehoezen en handgrepen. Deze items bieden niet alleen bescherming, maar verbeteren ook de prestaties door extra ondersteuning en stabiliteit te bieden.

Ondersteuning waar het nodig is: polswikkels en gewichthefriemen

Bij oefeningen zoals front squats en thrusters komt er veel druk op de polsen te staan. Polswikkels bieden de nodige ondersteuning en voorkomen blessures tijdens zware lifts. Aan de andere kant helpt een gewichthefriem niet alleen bij het ondersteunen van de onderrug, maar helpt het ook bij het behouden van een goede vorm, vooral bij zware deadlifts.

Bescherming voor de knieën en handen

Kniehoezen zijn een essentieel onderdeel van CrossFit-gear. Ze bieden compressie, wat helpt bij het voorkomen van knieblessures, vooral bij zware squats. Wat handbescherming betreft, zijn er verschillende opties zoals workout handschoenen en handgrepen. Deze beschermen de handpalmen tegen eeltvorming en bieden een betere grip tijdens oefeningen zoals pull-ups en touwklimmen.

Schoenen: meer dan alleen een modeverklaring

Het juiste schoeisel is cruciaal in CrossFit. Olympische hefschoenen, vaak oly schoenen genoemd, zijn speciaal ontworpen voor gewichtheffen. Ze bieden stabiliteit en helpen bij het behouden van een goede houding tijdens squats. Maar voor oefeningen zoals box jumps en double unders zijn deze schoenen niet geschikt vanwege hun harde zolen. Daarom is het belangrijk om te investeren in een goed paar trainers of hardloopschoenen voor dergelijke activiteiten.

Kleine essentials die een groot verschil maken

Naast de bovengenoemde items zijn er nog enkele kleinere essentials die je in je gymtas zou moeten hebben. Denk aan krijt voor een betere grip, atletische tape voor extra ondersteuning en bescherming, en een springtouw dat op de juiste lengte is afgesteld. Deze items lijken misschien klein, maar kunnen een groot verschil maken in je CrossFit-ervaring.

Herstel: een vaak over het hoofd gezien aspect van training

Na een intensieve CrossFit-sessie is herstel essentieel. Items zoals schuimrollers en massageballen zijn geweldig voor spierherstel. Ze helpen bij het losmaken van strakke spieren en verbeteren de mobiliteit, wat op zijn beurt helpt bij het voorkomen van blessures.

Investeer in jezelf

CrossFit is een uitdagende en belonende sport. Maar zonder de juiste uitrusting kan het ook leiden tot onnodige blessures. Door te investeren in must-have CrossFit-gear, investeer je in jezelf. Je verbetert niet alleen je prestaties, maar zorgt ook voor je lichaam. Dus de volgende keer dat je je voorbereidt op een WOD, zorg er dan voor dat je uitgerust bent met de juiste gear!