Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Een leuke constructie met vuren planken

In en rondom het huis zijn er natuurlijk genoeg dingen die je kunt doen en ook maken. Neem bijvoorbeeld vuren planken. Dit zijn veelzijdige planken die je eigenlijk overal wel kunt gebruiken. Dat is natuurlijk ideaal. Zo kun je het binnenshuis gebruiken voor deuren of vloeren bijvoorbeeld. Aangezien vurenhout relatief goedkoop is en ook nog eens vrij sterk is dit natuurlijk ideaal. Buiten kun je er ook een hoop mee doen, maar dan zijn er eerst een aantal dingen die je moet doen. Zo kun je onbewerkt hout natuurlijk niet buiten gebruiken. Wanneer je dit doet namelijk is de kans groot dat het hout zal gaan rotten of dat het heel erg snel zal gaan krom trekken. Dit is natuurlijk niet wat je wilt. Daarom kun je vuren planken laten impregneren. Wat er dan gebeurt is dat er een middel op wordt aangebracht wat in het hout zal trekken wat dan voor bescherming zorgt. Zo kan er bijvoorbeeld geen schimmel op komen en is het ook meteen waterafstotend. Voor buiten gebruik is dit natuurlijk wat je zoekt. Ook verleng je dan meteen de levensduur van de planken. Zo kun je er dan dus nog langer van genieten!

Wat kun je er buiten mee maken

Wanneer je in de tuin aan de slag wilt met vuren planken dan moet je dus gebruik maken van geïmpregneerde planken, maar wat kun je hier eigenlijk mee maken? Denk bijvoorbeeld aan het geraamte van een overkapping, of een schuur. Deze planken kun je hier namelijk prima voor gebruiken. Doe dit dan in combinatie met vuren balken en je kunt meteen beginnen. Het is natuurlijk wel slim om van te voren te weten hoe je zoiets wilt gaan maken want als je namelijk alleen planken en balken aan elkaar gaat maken zul je zien dat dit niet erg praktisch is.

Terras

Je kunt in de achtertuin ook je eigen terras maken met vuren planken. Natuurlijk heb je dan wel meer nodig dan alleen planken, neem bijvoorbeeld vlonderplanken en eventueel balken voor de stevigheid, maar wanneer je dit doet zul je wel zien je een heel mooi terras kunt maken. Zo kun je in de zomer heerlijk genieten van het mooie weer op een terras wat je dan helemaal zelf hebt gemaakt. Dat kunnen veel mensen natuurlijk niet zeggen. Verder komen de planken natuurlijk in verschillende maken zodat er voor iedereen wel een geschikte maat beschikbaar is. Niet iedereen heeft natuurlijk een even grote tuin en zeker niet iedereen heeft dezelfde smaak. De een vindt het misschien mooi om smallere planken te gebruiken waar de ander er misschien liever voor kiest om bredere planken te gebruiken. Zo veel mensen zo veel wensen.