Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Een animatie laten maken voor jouw bedrijf

Animatie Video

Een unieke manier om jouw verhaal over te brengen bij jouw doelgroep is door middel van een animatie video. Cijfers presenteren? Een moeilijk verhaal of probleem uitleggen? Een animatie video is een perfecte oplossing.

Voordelen van animaties

Maar wat zijn nu de voordelen van een animatie video ten opzichte van ‘gewone’ video’s? Bij een animatie heb je aller mogelijkheden: locatie op de maan, geen probleem! Ook hoef je ook geen rekening te houden met andere invloeden van buitenaf, zoals het weer. Daarnaast is humor vaak makkelijker over te brengen in een animatie dan in een instructievideo, niet alle acteurs zijn immers even humoristisch. En niet geheel onbelangrijk: een animatie is een perfect onderdeel van jouw marketingmix. Omdat je met een animatie op verschillende manieren jouw eigen huisstijl kunt doorvoeren. Dit is toch een stuk lastiger (en duurder) in een gewone video. Zo zorg je voor een herkenbare merkuitstraling.

Soorten animaties

Whiteboard animaties, tekstanimaties, gecombineerde animatievideo’s: hoe weet je nu welk type animatie het beste past bij jouw verhaal en boodschap? Elk type animatie heeft zijn sterke punten, waardoor de een beter bij jouw doel past dan de andere. Een videomarketingbureau helpt je ook bij het maken van een keuze. Hier zetten we een aantal vormen van animatie video’s op een rij.

Explanimation animaties

Explanimation animaties heten ook wel uitleganimaties. Met dit type animatie leg je complexe zaken op een simpele manier uit. Want, wat is voor jou makkelijker te begrijpen? Pagina’s vol met cijfers en moeilijke woorden, of een korte, maar krachtige video animatie die zich ook echt richt op het behalen van het doel.

2D en 3D animaties

Met 2D en 3D animaties komen jouw fantasieën tot leven. Je hebt alle mogelijkheden om jouw verhaal in beeld te brengen. Daarnaast ziet een 3D animatie er natuurlijk super goed uit. Zo kun je bijvoorbeeld virtual reality inzetten om een nieuw gebouw weer te geven of een nieuw product te lanceren. 3D animaties worden zelfs ingezet voor tv-commercials. Ook kun je met interactive video jouw doelgroep de touwtjes in handen geven.

Videoanimaties bij Zoomworks

Kortom, een animatie laten maken is voor veel bedrijven een goede mogelijkheid om een complex verhaal over te brengen. Videomarketingbureau Zoomworks helpt je hierbij. Neem contact op voor de mogelijkheden.