Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Customs Administration: hulp bij het papierwerk bij de im- en export van goederen

Customs Administration

Wanneer je goederen im- of exporteert dan krijg je te maken met de Customs Administration. Omdat dit best ingewikkeld kan zijn, helemaal als je zelf minder bekend bent met de materie dan kun je hulp inschakelen van een professional zoals Vat Rep Info. 

Hulp bij customs administration

Customs AdministrationVat Rep Info is een bedrijf uit Tilburg dat bedrijven binnen en buiten Nederland helpt met de benodigde documenten en advies voor de import en export van goederen. Deze documenten hebben vooral betrekking op de customs administration. Vooral wanneer er producten geïmporteerd worden vanuit een land van buiten de Europese Unie, komt er een heleboel papierwerk aan te pas. Zo hangen er aan verschillende producten aparte tarieven wanneer het gaat om belastingen. Wanneer je producten exporteert naar een land buiten de Europese Unie heb je een export declaratie nodig. Met deze declaratie hoef je meestal geen belasting (BTW) te betalen.

Goederen opslaan bij de douane

Importeer je goederen vanuit het buitenland maar heb je ze nog niet direct nodig? In sommige gevallen is het mogelijk om de producten op te slaan bij de douane. Over opgeslagen hoeft nog geen belasting betaalt te worden. Dit kan veel geld schelen. Er zijn voorwaarden verbonden aan deze vorm van opslag. En hiervoor moet ook toestemming gegeven worden door de customs administration. Vat Rep Info kan dit voor je uitzoeken en aanvragen.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken

Customs AdministrationHou jij je ook bezig met de im- en export van goederen en wil je meer informatie over de mogelijkheden van Vat Rep Info? Schroom dan niet om contact op te nemen om je te laten voorlichten. Wie weet kan jij een boel geld besparen en bespaar je jezelf ook een boel tijd en stress met al het papierwerk wat je uit kunt besteden.