Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Waarom jij je huis goed moet isoleren

De eerste stap om energie te besparen voor je huis is het verbeteren van de isolatie van je huis. Dit is van toepassing als je denkt aan het plaatsen van zonnepanelen, zonneboiler, warmtepompen en een andere groene energiebron voor je huis. Een goede isolatie zorgt ervoor dat je geen energie verspilt. Je zult uiteindelijk veel geld betalen om een ​​zeer krachtig systeem aan te schaffen om aan de energiebehoefte van een slecht geïsoleerd huis te voldoen. Isolatie is een van de meest effectieve manieren om energie te besparen in huis, omdat het het huis warm houdt in de winter en koel in de zomer. Je kunt ook je garage laten isoleren om energie te besparen. Je garagedak isoleren zorgt ervoor dat je garage energiezuinig wordt.

Een goede woningisolatie helpt je energie te besparen

Isolatie regelt automatisch de temperatuur naar het perfecte niveau in plaats van je huis te warm of koud te maken. Een goed geïsoleerd huis verbruikt minder energie. Het vermindert luchtlekkage van ramen, deuren en scheuren in het dak. De regulerende eigenschappen van isolatie kunnen het airconditioning verbruik verlagen, wat je elektriciteitskosten kan verlagen. Wist je dat een huis dat onder geïsoleerd of niet goed geïsoleerd is, tussen de 20% en 30% van zijn energie kan verliezen? Als gevolg hiervan zullen je verwarmings- en koelsystemen harder moeten werken om je huis warm of koud te houden. Een HVAC die harder werkt, betekent een hogere elektriciteitsrekening. Je kunt je huis energiezuinig houden en tegelijkertijd het energieverbruik verlagen met goede spouwmuurisolatie.

Een goede woningisolatie betekent minder geluid

Geluidsoverlast is een typisch probleem dat veel huishoudens hebben en is niet helemaal te voorkomen. Door de isolatie in delen van je huis, zoals de zolder of de buitenmuren, te verhogen, kun je het geluid van buiten met tot wel 50% verminderen. Je wilt niet wakker worden met het gesnurk van een persoon in een andere kamer. Een goede isolatie van het huis werkt om deze geluiden te blokkeren. Woningisolatie vermindert geluiden die weerkaatsen op je muren en vloeren. Dit geeft je huis een meer rustige sfeer en het maakt het een comfortabele plek om in te wonen en uit te rusten.

Een goede woningisolatie verkleint de kans op vocht- en schimmelproblemen

Door regen kunnen schimmelsporen zich ophopen op kozijnen of op het dak. Dit geldt met name op koude nachten wanneer ramen worden blootgesteld aan zowel koude als warme luchttemperaturen van buitenaf. Warme lucht vermengd met koude lucht kan bijdragen aan schimmelgroei. Dit gebeurt vaak op slecht geïsoleerde locaties zoals zolders. Isolatie voorkomt dit door een constante temperatuur in elke kamer te handhaven. Geen veranderingen tussen de koude nachten en de hete zomermaanden. Isolatie verbetert de structurele integriteit van je huis. Het voorkomt ook kostbare waterschade die kan leiden tot schimmelgroei.

Een goed geïsoleerde woning beschermt je tegen insecten

Isolatie kan helpen je huis te beschermen tegen brand en kan zelfs fungeren als een insectenwerend middel. Houtetende mieren en termieten kunnen aanzienlijke schade aanrichten aan je dak als ze lange tijd onbehandeld blijven. Een goede isolatie van het huis beschermt hiertegen door ze in de eerste plaats buiten te houden. Investeren in effectieve isolatie vooraf kan grote besparingen opleveren in vergelijking met de kosten voor het repareren van delen van je huis die zijn beschadigd door termieten of andere insecten. Investeren in een goede woningisolatie loont absoluut de moeite.