Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Waar moet je opletten bij het laten drukken van jouw proefschrift

proefschrift

Je bent na maanden aan je proefschrift gewerkt te hebben eindelijk klaar. Het enige wat nog moet gebeuren is het uitprinten. Je wilt natuurlijk dat dit goed gebeurd, want je hebt er niet voor niets zo lang aan gewerkt. In de meeste gevallen worden proefschriften gedrukt in de vorm van een boek. Het enige wat je hoeft te doen, is het op te sturen en een keuze te maken uit het soort papier, het drukwerk en de bindmethode. Toch zijn er nog een aantal punten waar je op moet letten. Bij het proefschrift drukken komt meer kijken dan je in eerste instantie denkt. Hieronder een aantal punten om rekening mee te houden. 

Methodes voor proefschrift drukken

Een proefschrift drukken kan op twee methodes: de offset druk of het digitaal drukken. De eerste methode, de offset druk, wordt meestal toegepast bij het drukken van onder andere boeken en kranten. Hierbij wordt door middel van een aluminium plaat inkt op een rubberdoek geplaatst waarna de inkt op het papier gedrukt wordt. Dit is de meest gebruikte manier om proefschriften te drukken.

Een andere methode is het digitaal drukken. Bij het woord ‘digitaal’ denk je waarschijnlijk niet aan het fysiek drukken van een proefschrift. Via deze methode wordt het proefschrift gedrukt door een professionelen printer. Dit is een goedkope techniek bij lage oplages. Er zijn dan ook maar weinig handelingen voor deze manier van drukken nodig.

Kosten voor het laten drukken van je proefschrift

De kosten voor het laten drukken van je proefschrift zijn verschillend en hangen af van een aantal zaken. Het ligt bijvoorbeeld aan het aantal pagina’s, de printtechniek, het soort papier en de manier om het proefschrift te binden. Naast deze zaken kan er ook gekozen worden voor een gelamineerd proefschrift. Dit zorgt ervoor dat de inkt niet afgeeft of beschadigd raakt. Zo zijn er nog meer mogelijkheden om alles er tip top uit te laten zien. Kortom genoeg keuzes en punten waar je op moet letten bij het laten drukken van je proefschrift.