Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Verlaagde stookkosten met alternatieve wijze van verwarming

In 2022 zijn de energieprijzen explosief gestegen. Door de inval van Rusland in Oekraïne aan het einde van de winter, heeft de wereld te maken met grote veranderingen op het gebied van energie. De gasprijzen zijn enorm gestegen evenals de prijs van  benzine en diesel. Hierdoor is voor zowel de zakelijke markt als voor particulieren de prijs voor het gebruik van energie sterk gestegen. In dit artikel schijnen we het licht op gaskachels als alternatief voor traditionele verwarmingsketels voor het verwarmen van uw bedrijfsruimte.

Terug van weggeweest

Voor de invoering van centrale verwarmingssystemen was de gaskachel een populair middel om ruimtes mee te verwarmen. Een gaskachel kan met een relatief hoog rendement tegen een laag verbruik een hoop warmte afgeven. Gaskachels zijn vaak goed in het verwarmen van een specifieke ruimte. De ruimte waar de verbranding plaatsvindt in de kachel zelf is ook de ruimte die het meest profiteert van de warmte van de kachel. Op het moment dat je een volledig pand met meerdere ruimtes wilt verwarmen dan is een gaskachel misschien niet de beste optie. Na de coronacrisis zijn we echter wel veel meer thuis gaan werken waardoor een groot deel van bedrijfspanden leeg staat. Op het moment dat je ervoor kiest om iedereen die aan het werk is in dezelfde ruimte neer te zetten dan kan een gaskachel een goede manier zijn om de ruimte te verwarmen voor personeel dat aan het werk is tijdens de koude maanden.

Meer dan warmte

Gaskachels bieden veel meer dan alleen warmte. Een gaskachel is ook gezellig. Het traditionele haardvuur is voor veel woningbezitters niet voor niets een groot pluspunt bij de aankoop van een woning. Dit gezellige karakter geldt net zo goed voor bedrijfsruimtes. Een schoenenwinkel met een gezellig gaskachelvuurtje in de hoek voelt gelijk al een stuk warmer aan dan een winkel met TL verlichting en centrale verwarming. Gaskachels zijn er te vinden in allerlei soorten en maten, en even zoveel prijscategorieën. Bij het selecteren van een gaskachel is het dus belangrijk om goed te kijken naar de ruimte die je hebt en de hoeveelheid warmte die je nodig hebt. Het is dus wel goed om de plaatsing van de gaskachel zo te organiseren dat het direct bij binnenkomst zichtbaar is, het liefst zelfs al vanaf de straatkant. Een essentieel aspect voor het verantwoord gebruiken van de gaskachel is de afvoer van de verbrandingslucht. Overleg dus met de installateur over de beste locatie om de gaskachel neer te zetten en bouw een gaskachel nooit zelf in als je niet de juiste expertise hebt.