Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Top 5 beste racing games ter alle tijden

Je kunt op de Ubisoft Store, Steam Store en andere winkels er niet om heen. Racing games zijn ongelofelijk populair vandaag de dag. Maar wat zijn de beste race games aller tijden? Dat is een moeilijke vraag om te beantwoorden. Racing games komen in allerlei verschillende soorten en maten. Over het algemeen kun je zeggen dat er drie grote categoriën zijn binnenin het racing genre: simulator, mario kart en straat racen. Ja ik noem mario kart een categorie. Dat is omdat alle spellen die op mario kart heel erg op mario kart lijken. Maar als ik een top vijf zou moeten noemen zou ik zeggen: Burnout Takedown, Need for Speed: Most Wanted, Mario Kart, Need for Speed: Underground 2 en Burnout Paradise. 

Street racing

Beste racing games is een moeilijk gespreksonderwerp zoals je kunt zien aan mijn top vijf. Bijna al deze games zijn straatrace games en er zit geen enkele simulator in. Dat wil niet zeggen dat simulator race spellen slecht zijn. Maar in mijn nederige mening staan straatrace spellen voor alles waar het omdraait bij video games. Als je aan het gamen bent draait het erom dat je snel en cool bent en in geen enkel subgenre zie je dat meer dan straatrace spellen. Je kunt in de Need for Speed spellen zelfs politie achtervolgingen doen. Dit is ook de reden dat NFS:MW zo hoog staat. De politieachtervolgingen zijn legendarisch.

Burnout: Takedown

Burnout: Takedown staat niet voor niets op de nummer één. Ik ging het spel weer eens spelen nadat ik een mislukte nostalgie trip had met Burnout Paradise had. Ik verwachte dat Burnout Takedown ook niet zo goed meer was. Het spel kwam immers uit 2003. Maar de realiteit was compleet anders. Het spel behoort tot de beste aller tijden en is nog steeds tien miljoen keer beter dan 99% van de rest dat je kan spelen. Wat Burnout: Takedown geniaal maakt voorbij het feit dat het een perfecte samensmelting is van beeld, muziek en gameplay is dat de computer gestuurde autos super moeilijk zijn om tegen te racen.