Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Op deze manier richt je een BV op

Er zijn in de wereld veel verschillende soorten bedrijven. Al deze bedrijven kunnen op verschillende manieren worden opgericht. In Nederland zijn er volgens de wet diverse varianten van bedrijven waar je voor kunt kiezen. Op deze manier kan je gaan voor een type bedrijf dat het beste bij jouw onderneming gaat passen. Grotere bedrijven kunnen hierdoor gaan voor andere soorten stamrechten. Het is bijvoorbeeld een optie om een eigen bedrijf op te richten als zzp’er. Daarnaast kan je hierbij grotere bedrijven met meerdere medewerkers ook voor kiezen om een bedrijf op een andere manier op te richten. Een NV of een BV zijn hierbij favoriete varianten. Om een BV op de juiste manier op te richten zal je een paar taken moeten uitvoeren. Het is bij een BV belangrijk om op de juiste manier te beginnen met het bedrijf. Op financieel, administratief en zakelijk vlak zal je bijvoorbeeld de nodige zaken moeten gaan regelen.

 

Zelf oprichten

Het zelf oprichten van een BV zal bepaalde kosten met zich meebrengen. Het oprichten BV kan echter een logische stap zijn voor jouw bedrijf. Wanneer je ervoor kiest om een BV op te richten zal je te maken gaan krijgen met aandeelhouders. Een BV is namelijk vooral bedoeld om jouw bedrijf op te splitsen in verschillende soorten aandelen. Dat kan al gedaan worden vanaf €1. Op deze manier kunnen aandeelhouders voor €1 een onderdeel van het bedrijf gaan bezitten. Hierbij wordt het voor het bedrijf dus belangrijk om de aandeelhouders te juiste resultaten te kunnen brengen. Op fiscaal vlak zullen de nodige zaken geregeld moeten worden wanneer je een BV op wilt gaan richten. Er zijn namelijk diverse regels waar jij je aan zal moeten houden met de onderneming. Het is belangrijk om deze regels In de gaten te houden.

 

De BV

Als BV zorg je met jouw bedrijf voor bepaalde voordelen. Het hebben van aandeelhouders kan bijvoorbeeld al gezien worden als een voordeel. Wanneer je een BV wilt gaan oprichten is het belangrijk dat dit met een notaris geregeld zal worden. Tevens zal er een directeur en een bestuur opgezet moeten worden en daarnaast moet er goed contact gehouden kunnen worden met de aandeelhouders. Dit houdt dus in dat veel verschillende zaken geregeld moeten worden wanneer je in een BV begint. Dankzij stamrecht BV kan je hulp krijgen bij het oprichten van jouw BV. Op deze manier maak je het beginnen met een eigen BV een stuk simpeler voor jezelf. Stamrecht BV heeft namelijk nodige ervaring met het oprichten van BV's.