Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Omgaan met bedrijfsafval: zo doe je dat

afvalcontainers

Als ondernemer moet je iets met de berg afval die je produceert. Het is dus belangrijk om een goede aanpak te verzorgen. Je hebt als ondernemer bepaalde verplichtingen. Er zitten voordelen aan bepaalde keuzes die je kan maken. Het is daarom slim om eens te bekijken wat je het best ermee kan doen. 

Aan de slag met afval

Wanneer je zelf wilt zorgen dat bedrijfsafval goed wordt afgevoerd, dan heb je goede rolcontainers nodig. Bedrijfsafval via Milieuservicenederland.nl laten afvoeren is dan een goed idee. Zo kom je aan de juiste containers onder de juiste voorwaarden. Wanneer je het op deze manier aanpakt, dan kan dat dus ook nog eens heel voordelig zijn. bovendien weet je zeker dat je alles op een correcte wijze gescheiden kan aanleveren. Dit maakt het dus alleen maar aantrekkelijker om ermee aan de slag te gaan.

Welke containers kies je?

Wanneer je containers gaat huren bij een specialist, dan is het wel belangrijk dat je de juiste neemt. In dat opzicht is het goed om te weten welke mogelijkheden er allemaal liggen. Ook moet je goed weten hoeveel afval je van elke stroom produceert. Dit maakt bijvoorbeeld plastic afval door Milieuservicenederland laten verwerken ineens een stuk beter mogelijk. Hoe beter alles op elkaar aansluit, hoe voordeliger het is. Het formaat bepaalt mede ook hoe vaak deze opgehaald en geleegd moet worden.

Afval wel of niet scheiden?

Afval scheiden is vooral voordeliger. Het is namelijk zo dat het gemakkelijker is om afval dat gescheiden is te verwerken, dan dat het is om restafval te verwerken. Daar kan je als ondernemer dus van profiteren. Waarbij je dus ook nog eens het voordeel van de duurzaamheid benut. Soorten waar je in ieder geval naar moet kijken, naast de bekende afvalstromen, zijn bijvoorbeeld swill en PD. Swill is de naam voor organisch afval. Daar kan je veel voordeel uit halen bij het scheiden. PD werd voorheen PMD genoemd. Dit is veel duurder dan restafval, maar wel heel goed te recyclen. Waardoor je met subsidies de prij s kan drukken. Dit maakt het direct al veel aantrekkelijker om het te scheiden.

Beter op alle fronten

Wanneer je afval als ondernemer gescheiden aanbiedt, dan is dat ook beter voor de afvalverwerker. Die kan het veel goedkoper ophalen. Waar je als ondernemer dus ook van profiteert. Zo is het goed voor het milieu, je portemonnee, je reputatie en de gekozen ophaaldienst.