Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Hoe begin je met SEO?

Heb je een bedrijf, dan mag een goede SEO strategie niet ontbreken. Je wilt natuurlijk zo hoog mogelijk in de zoekmachines terechtkomen en daarvoor is SEO cruciaal. Misschien heb je echter weinig tot geen verstand van dit onderwerp, maar wil je er toch graag mee aan de slag. Hoe begin je met SEO? We geven je graag wat tips.

Verschillende onderdelen van SEO

SEO heeft verschillende onderdelen, namelijk techniek, content en autoriteit. Wil je zo goed mogelijk scoren in Google, dan is het van belang dat je aandacht besteed aan al deze onderdelen. Op basis van bovenstaande zaken wordt er namelijk gekeken of de webpagina in orde is en relevant is.

Techniek

Google hecht veel waarde aan de techniek van een website. Hoe zit de site in elkaar? Is de website veilig, laadt deze snel (ook op mobiel) en zijn er doodlopende pagina’s? Je wilt een gebruiksvriendelijke, snelle en veilige website creëren. 

Content

Ook content is van belang voor zoekmachines. Past de content wel bij de zoekintentie van de potentiële bezoeker van je site? Zijn teksten leesbaar en aantrekkelijk, wordt er op de juiste manier gebruik gemaakt van koppen en zijn afbeeldingen geoptimaliseerd? Dit zijn enkele voorbeelden van manieren waarop je content kunt optimaliseren voor Google.

Autoriteit

De autoriteit van een website wil zeggen: hoe relevant en kwalitatief zijn de inkomende links die de site ontvangt? In hoeverre kan Google jou als online expert zien als het aankomt op een bepaald onderwerp? Om je autoriteit te verhogen zou je met linkbuilding aan de slag kunnen gaan.
Wil je ook aan de slag met SEO, maar dit liever uitbesteden? Je kunt een SEO specialist inhuren, zoals Roxtar Online Marketing. Dit bureau helpt jou graag bij het optimaliseren van je website, zodat je uiteindelijk zo hoog mogelijk in Google komt te staan.