Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Hoe begin je een carrière in finance?

Finance carriere

Er is op dit moment genoeg werk in de finance sector. Er is een tekort aan universitair opgeleide mensen, waardoor finance recruitment hevig op zoek is naar mensen met affiniteit in finance en een goede educatie. Maar hoe begin je nou een carrière in finance? Wij hebben een aantal tips die jou kunnen helpen!

Online recruitment

Wat veel mensen als eerste doen wanneer zij een bepaalde carrière in willen gaan, is online op zoek gaan naar vacatures. Er zijn veel websites met banen in allerlei markten. Zo heb je Indeed, LinkedIn, Randstad en nog veel meer. Ook zijn er gespecialiseerde bedrijven die zich focussen op bepaalde functies of industries. Voor finance vacatures kun je dus op zoek gaan naar finance recruitment bedrijven. Staan, bijvoorbeeld, helpt veel beginnende finance tijgers aan werk. Zij kijken vooral naar interim functies.

Interim werk

Aangezien er een tekort is aan mensen met genoeg kennis, is het een goede optie om niet gelijk een baan te zoeken bij een vast bedrijf, maar om juist een baan te zoeken als interim finance. Op deze manier doe jij projecten voor verschillende opdrachtgevers. Dit maakt het interessant omdat het erg divers en flexibel is en je steeds met een ander bedrijf werkt. Het salaris is vaak ook nog eens goed voor deze functies, omdat ze er veel vraag naar is.

ZZPer

Een andere flexibele optie is om als ZZPer te werken. Op deze manier heb je een soort eigen bedrijf en bied jij je diensten aan bedrijven die jouw kennis nodig hebben. Zij huren jou dan in en op die manier kun jij met verschillende opdrachten aan de gang. Het is hierbij heel belangrijk dat jij jouw diensten goed kunt verkopen, zodat bedrijven ook geïnteresseerd raken en kunnen zien dat jij kennis hebt.

Hopelijk helpen deze tips jou bij het vinden van een leuke baan in de finance sector!