Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Een zakelijk event organiseren

Wanneer je bedrijf wat te vieren heeft of iets wilt bespreken met de werknemers van het bedrijf, is het belangrijk om een zakelijk event te organiseren. Tijdens het zakelijk event, wat niet in het bedrijfspand plaatsvindt, is het mogelijk om wat te drinken en bepaalde zaken te bespreken. Mocht je recentelijk gestart zijn met je onderneming en een zakelijke event willen organiseren, dan weet je natuurlijk niet hoe je dit moet doen. Gelukkig kom je daar snel meer over te weten in dit handige artikel!

Wat voor zakelijk evenement?

Voordat je een zakelijk evenement wilt gaan organiseren, is het belangrijk om te kijken wat voor zakelijk event het is en wat het resultaat daarvan moet zijn. Een voorbeeld hiervan is een zakelijk evenement om de jaarcijfers te bespreken. Het resultaat daarvan moet natuurlijk zijn dat het voor de werknemers duidelijk is dat het volgend jaar nog beter moet. Ook kan je een origineel bedrijfsfeest organiseren als je bedrijf wat te vieren heeft. Hier hoeft geen resultaat uit te komen want het is de bedoeling dat je met de werknemers samen komt om wat te drinken en te eten. 

Het huren van een geschikte ruimte

Een van de belangrijkste zaken die je moet regelen en rekening mee moet houden, is dat het nodig en verstandig is om altijd een ruimte te huren voor het organiseren van een zakelijk event. Het is zeker mogelijk om dit in je eigen bedrijfspand te doen, maar voor je werknemers kan het fijn zijn om dit juist in een andere omgeving te doen. Daarnaast kan het natuurlijk ook zo zijn dat je bedrijfspand helemaal niet geschikt is voor het organiseren van een zakelijk event. Het is dan ook niet verstandig om een zakelijk evenement in je eigen bedrijfspand te organiseren.
Houd er wel rekening mee dat je een goede locatie moet vinden, want het zou vervelend zijn voor je werknemers als ze uren moeten reizen voor het zakelijk evenement.

Het uitnodigen van je werknemers

Wanneer je een zakelijk evenement wilt organiseren, is het belangrijk dat je de werknemers daarvan op de hoogte brengt. Het is aan te raden om dit altijd enkele weken tot maanden van te voren bekend te maken, want werknemers hebben dan de tijd om hun agenda aan te passen. Mocht het evenement onder werkuren georganiseerd worden, dan is dat natuurlijk niet altijd nodig.