Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Een visum aanvragen voor Australië

Als je op vakantie naar Australië gaat of je gaat binnenkort verhuizen naar Australië, dan moet je een visum aanvragen om legaal het land te mogen betreden. Veel mensen hebben geen idee hoe ze een visum moeten aanvragen en daarom kan je hier meer informatie vinden over het aanvragen van een visum voor Australië. 

 

Visum online aanvragen

Het is tegenwoordig mogelijk om eenvoudig een visum aan te vragen via het internet. Er zijn namelijk speciale websites waar je eenvoudig een visum kunt aanvragen. Het is belangrijk dat je de aanvraag succesvol afrond zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ook is het erg belangrijk dat je een visum voor het juiste land aanvraagt en dit via een betrouwbare partij doet. Er zijn namelijk enkele malafide partijen op de markt die ongeldige visum verkopen. Als je hier een visum aanschaft, dan kan je het land niet betreden. Australië is een zeer streng land en daar wordt het ook gezien als valsheid in geschrift. Zorg er dus voor dat je altijd de reviews van de verschillende aanbieders bekijkt zodat je zeker weet dat je visum Australie in orde is. 

 

Visum aanvragen bij de ambassade

In de tijden dat er nog geen internet was, was je verplicht om een visum bij de Australische ambassade aan te vragen. Tegenwoordig is dit nog steeds mogelijk. Het grootste voordeel van een visum aanvragen bij de Australische ambassade is dat je daar de goedkoopste aanvraag kan indienen en je bent ook verzekerd van authenticiteit. Een nadeel van het aanvragen van een visum bij de Australische ambassade is dat je in de meeste gevallen erg ver moet reizen. De ambassades zitten namelijk altijd in en rondom Den Haag gevestigd. 

 

Waarom het aanvragen van een visum belangrijk is

Ieder land buiten de Europese Unie wilt weten welke personen het land betreden en voor hoelang ze verblijven. Dit kunnen ze alleen doen door het verstrekken van een visum. Als je zonder een visum een land probeert te betreden dan doe je dit op een illegale manier en daar staan zware straffen op. Australië is een zeer streng land als het om immigratie gaat. Zij hebben voortdurend last van Aziaten die het land proberen te betreden in de hoop dat zij een beter leven zullen hebben. Als jij als toerist geen visum hebt, dan word je op het vliegveld geweigerd. Mocht je toch door de douane heen komen, dan word je alsnog tegen gehouden op het vliegveld van Australië.