Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Dit moet je weten over zonnepanelen voor je bedrijf

Nu de energietarieven enorm stijgen, zoeken ondernemers steeds vaker naar een alternatief voor hun contract omtrent zakelijke energie. Je kunt immers wel helemaal niets doen, maar dan moet je gegarandeerd meer dan nodig betalen voor je zakelijke energie. Een van de dingen die je kunt doen om geld te besparen is je eigen groene energie opwekken. Dat doe je met behulp van zakelijke zonnepanelen. In dit artikel lees je meer over wat je over zonnepanelen voor je bedrijf moet weten.

Zonnepanelen leveren groene stroom

Wat in ieder geval het grootste voordeel is van zonnepanelen is dat ze groene stroom leveren. De panelen vangen de zonnestralen op en zetten ze met behulp van een omvormer om in bruikbare duurzame energie. Zo simpel is het. Deze manier van groene energie opwekken, is veel beter voor het milieu dan de productie van grijze stroom. Dat ligt vooral aan het feit dat er bij de productie van grijze energie meer CO2 vrijkomt. CO2 is een gas dat schadelijk is voor de wereld. Het zorgt er onder andere voor dat de aarde opwarmt en op die manier het klimaat verandert. Een ander groot voordeel van groene stroom die opgewekt door zonnepanelen is het feit dat de energie afkomstig is uit een natuurlijke energiebron. Dat zijn bronnen die nooit op kunnen gaan; dat is in tegenstelling tot de fossiele bronnen die bij grijze energie worden gebruikt. Fossiele bronnen zijn onder andere aardolie en steenkool die op een dag op zullen zijn als we eruit blijven putten zoals we dat nu doen.

Met zonnepanelen ben je onafhankelijk van energiemarkt

Het maakt niet uit of je energie zakelijk zzp of grootzakelijke energie nodig hebt; voor ieder soort onderneming zijn er passende zonnepanelen beschikbaar. Naast het feit dat zonnepanelen beter zijn voor het milieu en de wereld zorgen die panelen er ook voor dat je niet meer afhankelijk bent van wat er op de energiemarkt gebeurt. Gaan zoals nu het geval is de energieprijzen omhoog? Dan merk je daar niks van met eigen opgewekte groene energie. De energie die je opwekt uit zonnestralen is immers gratis, aangezien je voor zonnestralen niks hoeft te betalen. Dat geeft toch wel een prettig gevoel wanneer je ziet dat de energieprijzen binnen no time flink stijgen. Intussen merk je uiteraard niks anders aan de stroom waar je gebruik van maakt. Uit je stopcontacten komt gewoon dezelfde soort energie; het enige grote verschil is de bron – die is groen in het geval van zakelijke zonnepanelen. Verder merk je er niet zoveel van.

Met het juiste onderhoud gaan ze jaren mee

Wat ook nog handig is om te weten, is dat je jarenlang kunt profiteren van je zakelijke zonnepanelen; mits je ze op de juiste manier onderhoudt. Maar: het onderhouden van zonnepanelen is gelukkig niet moeilijk. Het meeste vuil dat op de panelen komt te liggen, wordt er afgespoeld door de regen of waait met de wind mee. Het is hierbij wel aan te raden om een paar keer per jaar op het dak te kijken of er geen rotzooi op de panelen ligt. Je kunt het vuil verwijderen met een zachte borstel. Op die manier behoud je namelijk het optimale rendement en profiteer je volop van je eigen geproduceerde zonne-energie. Gemiddeld gaan zonnepanelen 20 tot 25 jaar mee en heb je zo’n investering in zonnepanelen er binnen acht tot tien jaar uit. Dat betekent dus dat je al die tijd gebruik maakt van gratis zonne-energie! Dat ga je sowieso merken aan je zakelijke kosten, want die gaan voor zakelijke energie flink omlaag. Op die manier zijn zonnepanelen niet alleen interessant voor het milieu maar ook voor je portemonnee.