Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Alles dat je moet weten over het verzamelen van boerderijdieren

De een verzamelt postzegels, de ander houdt het bij stenen en mineralen. Een bijzondere groep enthousiaste verzamelaars houdt zich echter bezig met het aanleggen van een wel zeer opmerkelijk verzameling. Zij hebben ervoor gekozen een complete collectie boerderijdieren te verzamelen. Nu zul je jezelf wellicht afvragen wat daar nu zo bijzonder aan is en het antwoord zal je verrassen. Wereldwijd is het verzamelen van boerderijdieren namelijk hartstikke hot! Er worden zelfs complete beurzen georganiseer di geheel in het licht staan van boerderijdieren.

Niet zomaar een boerderijdier

Boerderijdieren kun je van verschillende merken kopen. Schleich is een van de beste producten van boerderijdieren en bestaat al sinds halverwege de vorige eeuw. Hun boerderijdieren worden overal ter wereld verkocht en worden met de hand beschilderd. Het van oorsprong Zwitserse bedrijf heeft vestigingen over de hele wereld en elke verzamelaar, zelfs mensen die andere items, bijvoorbeeld smurfen of dinosaurussen verzamelen, kent de naam Schleich,

Bij het denken aan een verzameling boerderijdieren kun je het idee hebben dat een dergelijke verzameling binnen een paar weken aangelegd en compleet is. Immers, zoveel dieren zijn er nu ook weer niet op een boerderij te vinden. Een kip, paard, varken, koe en wellicht een verdwaalde eend en dan houdt het wel op. Niets is echter minder waar. Van de Schleich paarden zijn er wel tientallen soorten te koop. Het ene paard is immers het andere niet en naast de verschillende rassen, zijn er ook nog eens verschillende doeleinden waarvoor paarden worden gebruikt. Je kunt dus bijvoorbeeld renpaarden kopen, maar ook werkpaarden of fokpaarden. En zelfs de mythische eenhoorn is Schleich vervaardigd.  

Stel je eigen boerderij samen

Het verzamelen van boerderijdieren kan natuurlijk door gewoon steeds een dier te bestellen en deze in een vitrinekast of andere plek voor bewondering te stallen. Maar veel leuker is het om een complete Schleich boerderij te ontwikkelen. Schleich maakt namelijk niet alleen boerderijdieren, maar ook allerlei soorten items die gerelateerd zijn aan het boerenleven. Denk aan een paardenstal, een trekker of hekken om de dieren veilig te stallen. Een Schleich verzamelaar kan dus over een periode van jaren een compleet uitgebreide boerderij samenstellen. 

Er zijn zelfs verzamelaars die zoveel items hebben gespaard dat ze voor het goed inrichting van hun boerderij een complete kamer hebben ingericht of zelfs een aparte ruimte hebben gehuurd. Lijkt het je leuk om te beginnen met het sparen van boerderijdieren, dan zijn de handbeschilderde en dus unieke boerderijdieren die door Schleich worden gemaakt absoluut de moeite waard om eens te bekijken.