Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Zo creëer jij een mooie buitenkamer

Een buitenkamer kan de overgang van tuin naar huis op een sfeervolle manier verkleinen. Een buitenkamer geeft je namelijk het gevoel dat je binnen zit, maar tegelijkertijd ook buiten zit en wie wil dat nou niet ervaren? Het voordeel van een buitenkamer is dat je deze kan afsluiten. Dus met mooi weer zet je de buitendeuren open en zit je heerlijk buiten en met slecht weer kun je de buitendeuren sluiten, zodat je er alsnog gezellig kan zitten. Alleen is een buitenkamer inrichten nog niet zo makkelijk als je denkt, dus creëer je een moderne buitenkamer?

Kies voor glazen wanden voor een optimale ervaring

Als je kiest voor een buitenkamer, dan heb je verschillende mogelijkheden qua uitstraling en opvulling. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor dichte wanden of glazen wanden. Het is dan ook ten zeerste aan te raden om te kiezen voor glazen wanden. Vroeger was dit nog niet zo populair, omdat het vooral koud was vanwege enkel glas, maar tegenwoordig zijn de glazen wanden zo doorontwikkeld, dat dit geen probleem meer is. Het voordeel van glazen wanden is dat je er dwars doorheen kunt kijken en het gevoel krijgt dat je in de tuin zit, terwijl je achter een glazen wand zit. Als je toch kiest voor dichte wanden, dan lijkt het meer op een stuk extra woonkamer en is het idee van een buitenkamer weg.

Kleed je buitenkamer sfeervol aan

Als de buitenkamer eenmaal af is, dan is het tijd voor de inrichting. Je kunt deze helemaal inrichten zoals je zelf wilt, maar het is natuurlijk wel leuk als je kiest voor een inrichting dat ook bij de rest van de tuin en woonkamer past. Denk bijvoorbeeld eens aan leuke sierkussens of sfeervolle verlichting. Zo creëer je op een eenvoudige manier al veel sfeer. Maar kies ook voor een leuke tuinset die past bij de rest van de omgeving en leg er een leuk kleed onder. Zo krijg je namelijk een woonkamer gevoel in de tuin!