Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Zakelijk Duits leren

Het leren van zakelijk Duits is net iets anders dan de Duitse taal onder de knie hebben. Duits kan ik goed, dit leer je al op de middelbare school en omdat ik praktisch naast Duitsland ben opgegroeid, heb ik van jongs af aan al Duits geleerd. Toen mijn werk mij dan ook vroeg om contacten te leggen in Duitsland, wist ik dat dit voor mij perfect was. Ik heb een grote voorliefde voor het land. Ik ga er al jaren op vakantie en ik blijf mij verrassen om de mooie cultuur en de vriendelijke mensen. Ook de werkhouding van de meeste mensen, in de bedrijven waar ik langskom, inspireert mij. Goed. Met die Duitse liefde zit het wel snor. Toen ik eenmaal begon met mijn nieuwe klus, had ik al snel door dat de Duitse taal beheersen net niet goed genoeg is om echt klantcontact aan te gaan. Ik wilde meer begrijpen van de omgangsvormen, van hun idee van goed onderhandelen.

Een steuntje in de rug

Ik overlegde met mijn werkgever en kreeg de mogelijkheid om een cursus zakelijk Duits af te nemen. Dit was eigenlijk precies wat ik zocht. De kennis die ik miste op het gebied van omgang, kreeg ik nu op mijn schoot geworpen. De cursus was vrij vlot en efficiënt en bovendien goedkoop. En het werpt zijn vruchten af. Ik heb al een aantal bedrijven gesproken waar we nu mee in gesprek gaan om samen te werken. Ik als front man voel me geroepen om deze zakelijke relaties warm te houden, daarnaast is het altijd erg gezellig wanneer ik uitgenodigd word om langs te komen.