Informatie voor Startende Ondernemers

Verbeter je wifi met een wifi scan door Vareza

Voor ons bedrijf wilden wij een wifi scan laten maken. We wilden graag onze wifi in kaart laten brengen om zo verbeteringen aan te kunnen brengen in ons netwerk. Wij merken namelijk, net als de meeste bedrijven, dat ons kantoor niet is ingericht op wifi. En omdat alles nu op wifi draait, is het best onhandig als het signaal verstoord wordt.

Wifi scan door Vareza

Wifi scanIn onze zoektocht kwamen we terecht bij Vareza. Dit bedrijf uit Utrecht is gespecialiseerd in wifi scan. Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen uit een passieve wifi scan of voor een spectrum analyse. Bij de spectrum analyse wordt alles in kaart gebracht wat het wifi signaal kan verstoren. Dit zijn bijvoorbeeld bluetooth of draadloze apparatuur, security camera’s, telefoons en verdeelstations en magnetrons. Maar ook slecht geïsoleerde kabels kunnen zorgen voor een verstoring in het wifi signaal.

Verschillende kanalen

Wifi scanTijdens de wifi scan worden ook de kanalen bekeken om te zien of het zinvol is om over te stappen op een ander kanaal. Ook wordt er gekeken naar de bouwmaterialen die zijn gebruikt in het gebouw. Dit omdat veel staal ook kan zorgen voor een verstoring van de wifi. Er zijn verschillende mogelijkheden om een wifi scan uit te voeren en afhankelijk van de metingen wordt bepaald hoeveel scans er nodig zijn. Voor het beste resultaat worden ze allemaal uitgevoerd.

Betere wifi

Na de wifi scan en het uitgebreide rapport is Vareza aan de slag gegaan om nieuwe acces points te plaatsen op betere plekken.  Nu is de wifi in ons bedrijf flink verbeterd. Je merkt echt het verschil. Heb jij ook problemen met je wifi of denk je dat hier wel het een en ander aan verbeterd kan worden? Neem dan contact op met Vareza en laat je informeren over de mogelijkheden.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.