Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Welke assessment zijn er?

Veel mensen vinden kiezen een van de moeilijkste dingen die er zijn. Toch is kiezen iets wat iedereen meerdere keren op een dag moet doen en ook doet. Het begint al als je wekker ‘s ochtends af gaat. Ga je direct je bed uit of druk je op snooze? Wat doe je als eerste als je het bed uit bent, ga je tandenpoetsen of eerst aankleden. En welke kleren trek je vandaag aan? Dit zijn relatief simpele keuzes om te maken. Het wordt moeilijker als je een nieuwe directeur moet kiezen voor een miljoenenbedrijf of als je een iemand moet kiezen die mee kan doen aan een geweldige cursus. Voor deze keuzes kun je eenvoudig gebruik maken van een assessment, maar welke assessments zijn er?

Ontwikkel assessment

Het eerste assessment is het ontwikkel assessment. Dit assessment is volledig gericht op de ontwikkeling van een persoon. Door middel van het assessment krijg je meer inzicht in de capaciteiten van iemand. Je hebt ineens inzicht in het leervermogen van een persoon en in de motivatie waarom een persoon zich wilt blijven doorontwikkelen. Ga je binnenkort in je bedrijf een speciale cursus aanbieden en heb je daar een klein aantal kandidaten voor nodig? Dan is het een goed idee om een ontwikkel assessment af te nemen bij je werknemers!

Selectie assessment

Een ander assessment is het selectie assessment. Komt er binnenkort in jouw bedrijf een nieuwe baan vrij en heb je er enorm veel sollicitanten op? Wil je uit al die verschillende sollicitanten een geschikte kandidaat vinden? Dan is het een goed idee om gebruik te maken van het selectie assessment. Hierdoor zal je binnen een mum van tijd het meest geschikte persoon vinden.