Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Wat te doen bij telefoon schade

Telefoon schade

Je gebruikt je telefoon tegenwoordig eigenlijk altijd en overal. Het is onmisbaar voor het dagelijks leven, en voor logische redenen. Het is nodig voor contact met mensen, je kan makkelijk even bellen of een berichtje sturen. Maar ook informatie opzoeken is ontzettend makkelijk, en informatie bewaren ook. Het werkt als een alarm en een kalender, en ook als rekenmachine kan je het gebruiken. Maar al deze dingen maken het allemaal dus een stuk vervelender als je telefoon schade heeft. In een keer is het alsof je een deel van jezelf mist, en het maakt het dagelijks leven gewoon een stuk vervelender. In dit blogje zal ik dus twee tips geven waarmee je telefoon schade veilig en snel op kan lossen.

Wat te doen bij een barst in je scherm

Het beste wat je hiervoor kan doen is eigenlijk om het te voorkomen. Er zijn veel manieren om je telefoon te beschermen. Screen Covers, of gewoon een normaal hoesje voor je telefoon. En dan zijn er uiteraard nog heel veel soorten hoesjes voor je telefoon. Je kan zelf kiezen hoe goed je de telefoon wilt beschermen. Maar natuurlijk gaat het hier niet om in dit blog, het gaat er om hoe je het op moet lossen. Met een kleine barst in je scherm raad ik eigenlijk aan om er niks mee te doen. Het kost veel geld, en het is zeker mee te leven als je het laat zitten. Als het scherm echt kapot is doe je er goed aan om naar een lokale reparatie winkel te gaan. Woon je bijvoorbeeld in Den Haag, dan zoek je een telefoon reparatie Den haag op. Je kan het eventueel ook zelf proberen te vervangen. Voor de meeste mobieltjes kan je het scherm online kopen en dit zelf vervangen. Dit raad ik niet aan, want er is een best reële kans dat het fout gaat. En dan ben je uiteindelijk een stuk duurder uit.

Wat te doen bij waterschade

Veel mensen zullen je proberen te vertellen dat je de mobiel in rijst moet liggen. Dit is niet waar. De rijst neemt inderdaad wel water op, maar alleen van de buitenkant, en dit is eigenlijk geheel onbelangrijk. Waarom het in rijst leggen voor een dag af en toe werkt, is omdat het goed is om je mobiel uit te laten en te laten liggen voor een dag. Doe dit dus altijd als je de mobiel in het water hebt laten vallen. Maak de telefoon ook zo goed mogelijk droog voor je hem een dag laat liggen. Schud er mee, probeer het water er uit te zuigen, zodat er zo min mogelijk in zit. Mocht de telefoon na een dag nog niet werken, probeer hem dan eerst nog op te laden. Als dit ook niet werkt, is het waarschijnlijk tijd voor een nieuwe telefoon. Het kan niet altijd mee zitten!