Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Wat moet je allemaal doen bij lead generatie?

leadgeneratie

Als een bedrijf of persoon interesse toont in jouw product of dienst, dan noem je dit een lead. Interesse tonen kan via verschillende manieren. Zo kan een lead informatie hebben opgevraagd door middel van een brochure, hebben geklikt op linkjes in een nieuwsbrief of gewoon naar het bedrijf hebben opgebeld om meer te weten te komen. Leads zijn heel belangrijk voor een bedrijf en lead generatie is dan ook een pre. Maar wat is verstandig, dit zelf oppakken of het uitbesteden? 

Meer nodig dan alleen lead generatie

Lead generatie alleen is niet voldoende. Er is veel meer voor nodig om leads jouw dienst of producten daadwerkelijk te laten afnemen. Deze potentiële klanten zijn zich er namelijk niet van bewust dat jij ze hebt opgemerkt. Het is daarom belangrijk dat de leads nogmaals benaderd worden met een call to action. Dit doe je om de leads te stimuleren om een product of dienst af te nemen.

Kanalen die kunnen worden ingezet

De leads kunnen via verschillende kanalen worden benaderd voor een call to action. Tegenwoordig is social media één van de belangrijkste kanalen om potentiële klanten om te toveren tot klant. Vooral de jonge generatie is erg actief op social media. Het grootste gedeelte wordt nog altijd benaderd via de mail. Dit is een makkelijke manier om een grote groep op hetzelfde tijdstip te benaderen. De krant is nog steeds het ideale kanaal om de oudere generaties te bereiken. Welke kanaal het meest effectief is ligt aan waar jouw doelgroep zich in bevindt.

Expertise personeel

Zoals hierboven beschreven staat, is lead generatie nog niet zo makkelijk als het lijkt. Je moet met allerlei dingen rekening houden. Wie zijn de leads, hoe zijn die bij ons terecht gekomen, hoe kan ik ze bereiken? Dit vereist de nodige expertise en ervaring van het personeel. Wanneer deze expertise op het gebied van lead generatie niet aanwezig is, is het verstandig dit uit te besteden. Alleen zo zorg je ervoor dat elke lead een klant wordt!