Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Wat is vitaliteit

fit

Ben je op zoek naar het antwoord op de vraag: wat is vitaliteit? Lees dan snel verder want daar geef ik je graag een uitgebreid antwoord op. Je hoort het steeds vaker en lees het overal in de blogs op internet terug. Het onderwerp vitaliteit is niet meer weg te denken en zet men veel aan het denken. Veel mensen zijn tegenwoordig steeds meer bewust van het leiden van een gezonde en goede leefstijl. Hier komt vitaliteit bij kijken. Maar wat is dat nou precies en hoe word je nou vitaal? Dat leg ik je hieronder verder uit.

Wat is vitaliteit

Wat is vitaliteit nou precies?

De letterlijke vertaling van vitaliteit is ‘levenskracht’. Hieronder vallen drie termen namelijk energie, motivatie en veerkracht. Als we kijken naar energie dan gaat het erom dat je je energiek voelt in je lichaam. Bij motivatie gaat het erom dat je bepaalde doelen weet te stellen in je leven en deze ook graag wilt behalen en de moeite daarvoor doet. Veerkracht gaat over jouw persoonlijke kracht. Hoe jij omgaat met de voor- en tegenslagen in het leven en hiervan leert en jezelf weer herpakt. Een vitaal persoon heeft dus de kracht en de wil om het leven op een positieve manier op te pakken. Het stellen van doelen in je leven en deze nastreven zijn een van de kenmerken. Ik hoop dat de vraag ‘wat is vitaliteit’ nu wat helderder is.

vitalfacts

Vitaliteitsprogramma’s

Wil je meer weten over wat vitaliteit is en wat de mogelijkheden zijn voor jou? Dan verwijs ik je graag door naar de website van VitalFacts. Via hun kun je bijvoorbeeld een vitaliteitsprogramma volgen of andere workshops en trainingen. Je vindt VitalFacts aan de Karel van Gelderlaan 19 in Oosterbeek. Je kunt hier terecht met groepen, maar ook als individu als je zelf een programma, training of workshop wilt volgen over ‘wat is vitaliteit’ bijvoorbeeld!