Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Wanneer kun je gebruikmaken van een afzetlint?

Ben je op zoek naar een Afzetlint met bedrukking? Afzetlint kun je in verschillende situaties gebruiken. Afzetlint is erg geschikt voor het afzetten van werkzaamheden die mogelijk gevaarlijk zijn voor omstanders. Werk je bijvoorbeeld in een drukke stad of straat en heb veel te maken met passerende voetgangers? Ben je thuis in een drukke straat regelmatig aan het klussen? Dan is het geen verkeerd idee om afzetlint in huis te halen.

Gratis stockfoto met behoedzaamheid, geel, politieband

Bij het werken met gevaarlijke stoffen

Afzetlint kun je bijvoorbeeld gebruiken wanneer je gaat werken met gevaarlijke stoffen. Ben je bijvoorbeeld aan het werk en ga je het dak van een schuur vol met asbest verwijderen? Dan wil je niet dat er zomaar omstanders in de buurt komen staan. Asbest is immers een gevaarlijke stof. Door afzetlint te gebruiken, kun je duidelijk maken aan passerende voetgangers dat je niet wil dat ze dichterbij komen. Zo hoef je niet continu op te letten of er iemand aankomt en kun je je helemaal richten op je werkzaamheden.

Bij een drukke omgeving

Werk je op een hoge plek in een drukke omgeving? Dan is het ook zeker een goed idee om gebruik te maken van afzetlint. Als je per ongeluk iets zou laten vallen, dan kun je iemand die beneden langsloopt zwaar bezeren. Dit wil je natuurlijk niet op je geweten hebben.

Bij het schilderen van een bankje of muur

Ben je bezig met verven, dan kun je ook gebruikmaken van afzetlint. Het kan natuurlijk voorkomen dat je net klaar bent met het schilderen van een bankje en dat iemand dit niet ziet en op dit bankje gaat zitten. Dit had voorkomen kunnen worden met een lint als waarschuwing. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor een net geverfde muur.

De ultieme oplossing is natuurlijk lint met een opdruk. Een lint met een opdruk vertelt de voorbijganger precies waar deze op moet letten en geeft hierdoor ook direct een reden voor het hangen van het lint. Dit voorkomt ook dat mensen te nieuwsgierig worden en alsnog als test het geverfde bankje aanraken.