Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Waarvoor kan je een ontkalkingstablet gebruiken?

Een ontkalkingstablet wordt meestal gebruikt voor het ontkalken van apparaten zoals een koffiezetter of waterkoker. Echter zijn er ook mensen die dit gebruiken voor het maken van echt schoon poetswater. Daarnaast kun je het natuurlijk ook gebruiken voor een wasbak mee schoon te maken. Kortom er zijn genoeg methodes op het internet te vinden waarvoor je dit product zou kunnen gebruiken.

Het onderhouden van apparaten in huis

Het belangrijkste onderdeel van het onderhouden van apparaten in huis zijn de ontkalkingstabletten. Vaak zijn ze klein en handzaam ontworpen zodat je ze ook makkelijk kunt gebruiken. Daarnaast is het voor de meeste apparaten handig in gebruik door de handleiding die in het doosje zit. Soms kan het zijn dat er een beschrijving op de verpakking staat die je stap voor stap kunt volgen. Bij specifieke duurdere koffiezetapparaten kun je dit terugvinden in de handleiding. Het is belangrijk dat je deze stappen dan ook precies volgt om te voorkomen dat er onderdelen defect gaan. Soms zijn er ook van andere merken geschikte ontkalkingstabletten te vinden. Hierbij is het verstandig om advies te vragen in de winkel of online reviews te lezen zodat je zeker weet dat je de juiste samenstelling hebt. Voor ieder apparaat worden er namelijk andere samenstellingen en formaten gebruikt. Dit heeft ook met de grootte van het apparaat te maken.

Je koffiemachine ontkalken met vloeibare ontkalker

Er is speciale ontkalker koffiemachine te vinden bij de meeste winkels die deze apparaten ook verkopen. Het is belangrijk om dit met regelmaat te doen. Vaak vind je in de handleiding om de hoeveel maanden je dit moet doen. Soms kan het ook zijn dat het apparaat het zelf aangeeft bij een x aantal kopjes koffie die gezet zijn. In dat geval kan het dus zijn dat je hier eerder aan moet beginnen. Sommige apparaten kun je ontkalken via de display, maar meestal moet je de handleiding raadplegen. Het ontkalken van een apparaat zorgt ervoor dat de onderdelen in de machine optimaal blijven werken. Vaak merken mensen het dan ook wanneer er teveel kalk in de koffiezetter zit. Dit kun je zien doordat er minder koffie in de pot of het kopje komt. Op dat moment is het belangrijk om de leidingen goed zuiver te maken met speciaal reinigingsmiddel. Meestal kun je er dan ook wel weer enkele maanden tegenaan.

Tijdig ontkalken zorgt voor een verlengde levensduur van apparaten

Bij de meeste apparaten is het zo dat wanneer je ze ontkalkt ze ook langer mee kunnen gaan. Als je een waterkoker hebt merk je bijvoorbeeld bij kalk dat hij niet meer zo’n hoge temperatuur haalt. Daarnaast zie je het vaak ook snel in dit apparaat aan het verwarmingselement. In een koffiezetten wordt het moeilijker vooral als je kijkt naar de horeca varianten of espresso apparaten. Deze hebben vaak de onderdelen inwendig zitten waardoor je het niet meteen opmerkt. Wel zie je dat er minder koffie in het kopje komt. Wanneer je apparaat ontkalkt is merk je meteen dat hij beter werkt en sneller koffie of thee zet. Daarnaast kan het apparaat dan ook vaak jaren langer meegaan wat weer in de portemonnee scheelt.