Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Waarom je boekhouding uitbesteden?

Waarom boekhouder nemen

Als je een onderneming bent gestart heb je vast wel iets gehoord over een boekhouder. Maar wat maakt een boekhouder belangrijk voor jouw onderneming? Moet je als onderneming wel of niet een boekhouder nemen? In dit artikel zullen we jouw meer vertellen over hoezo een boekhouder essentieel is voor jouw bedrijf. 

Financiële administratie verplicht

Als zelfstandige ben je verplicht om je financiële administratie correct te hebben. Dit is verplicht omdat 

je moet belasting moet betalen over je omzet, inkomen en bezittingen. Om tot het juiste bedrag te komen heeft de belastingdienst inzicht nodig in je inkomsten. Als je onvoldoende inzicht kan aantonen, of een verkeerd overzicht geeft kan dit je hoge boetes opleveren. 

Waarom boekhouding uitbesteden

Een boekhouder is voor de meeste bedrijven niet verplicht, maar wel zeker handig. Aangezien het bijhouden van een administratie verplicht is kiezen veel  zelfstandige ervoor om dit uit te besteden bij een boekhouder. Veel ondernemers kiezen er voor om het uit te besteden, waarom? Ten eerste kost {een financiële administratie|de boekhouding|de boekhouding zelf| bijhouden veel tijd. En je tijd is geld waard als ondernemer. De meeste ondernemers willen hun tijd efficiënt besteden en niet hun schaarse uren investeren in onderwerpen waar ze niet goed in zijn. 

Ook is voor de meeste bedrijven boekhouden niet hun vak, hierdoor zullen er eerder fouten worden gemaakt die de zelfstandige een hoge boete kan opleveren. Door het uit te besteden bij een boekhouder weet je zeker dat dit goed gaat. Als het niet goed gaat, heb je altijd iemand die je aansprakelijk kunt stellen. 

Als laatste vallen de kosten van een administrateur onder zakelijke kosten. Deze kosten zijn aftrekbaar van je winst. 

Boekhouder vinden?

Een goede boekhouder kun je vinden op BoekhouderNu. Op boekhouder nu geef je je wensen door. Vervolgens koppelt BoekhouderNu jou met de meest geschikte boekhouder voor jouw bedrijf. Deze boekhouder neemt vervolgens contact met je op en brengt een prijsopgave uit. BoekhouderNu stuurt jou wensen naar 4 boekhouders, hierdoor kun je ook 4 offertes ontvangen. Zo kun je voordat je je keuze maken eerst kritisch vergelijken.