Informatie voor Startende Ondernemers

Waarom een kantoorinrichting veel invloed op je heeft

Je kantoorinrichting of werkomgeving is een plek waar je veel tijd besteed. Daarom heeft een werkplek veel invloed op je productiviteit, creativiteit en zelfs gezondheid. Zo kan een vieze werkplek leiden tot een hoger ziekteverzuim. In deze blog lees je waarom een schone, ergonomische kantoorinrichting van essentieel belang is voor elke onderneming.

Minder ziekteverzuim

Een ergonomische kantoor kan bijdragen aan het verlagen van het ziekteverzuim. Ergonomie is het aanpassen van de (werk)omgeving, zodat medewerkers optimaal kunnen functioneren. Denk hierbij aan een ideale afstemming tussen tussen het beeldscherm, kijkhoek en kijkafstand. Maar ook de hoek tussen de bovenarm en onderarm, positie van de toetsenbord, bureaustoel spelen een belangrijke rol indien je kiest voor een ergonomische werkplek. Kortom, door middel van een ergonomische kantoorinrichting zorg jij ervoor dat je medewerkers minder vaak ziek zijn. Je bespaart hierdoor kosten en je zorgt ervoor dat je medewerkers een minder hoge werkdruk hebben doordat het ziekteverzuim hierdoor omlaag gaat.

Hogere productiviteit

Wist je dat een kantoorinrichting ook invloed heeft op je productiviteit? Combineer open en afgesloten ruimtes met elkaar. Als men rust nodig heeft, concentratie nodig heeft om wil overleggen, dan kunnen medewerkers zich afzonderen in een gesloten ruimte. Hierdoor kan men ongestoord rustig doorwerken. Een open ruimte zorgt voor meer interactie en samenwerkingen met collega’s. Zorg eveneens ook voor voldoende daglicht. Donkere plekken kunnen er al gauw voor zorgen dat je ogen vermoeid worden. Het is dus verstandig om rekening te houden met het aantal uren daglicht wat naar binnen valt, zodat je geen last hebt van vermoeide, ongemotiveerde medewerkers. 

Neem een kantoorplant

Kantoorplanten zorgen ervoor dat de ruimtes worden gevuld met zuurstof. Hierdoor zorg je dat je medewerkers meer energie krijgen, een beter geheugen krijgen, over een betere concentratie vermogen beschikken en minder last hebben van stress. Tel uit je winst!

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.