Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Waar wordt machinebouw voor gebruikt?

machinebouw

Weet jij wat machine bouw is? Misschien heb je er ooit wel eens van gehoord. Maar om dan nu precies te kunnen zeggen wat het inhoud, is wat lastig. Daarbij wordt het begrip machine bouw ook nog wel eens verward met andere begrippen, zoals apparaten bouw. Toch zijn machine bouw en apparaten bouw twee hele andere dingen. Wat het verschil nu precies is, wordt hieronder uitgelegd. Het is vooral belangrijk voor mensen om te weten die er voor hun werk mee in aanraking komen. Natuurlijk heb je ook alleen machinebouw bedrijven.

Maar wat zijn dus nu de verschillen

Machine bouw en apparaten bouw zijn dus wel degelijk twee verschillende dingen. Machine bouw houdt zich meer bezig met het verpakken van goederen en het toevoegen van onderdelen. Je zou ook wel kunnen zeggen dat er meer losse onderdelen in vaste vorm in voorkomen. Het gaat meer om de mechanisatie. Dit in tegenstelling tot de apparaten bouw. Hierbij gaat het meer om het verwerken, produceren en toevoegen van stoffen. Dit kunnen zowel vaste als vloeibare stoffen bevatten. Ook gasvorming kan voorkomen in de apparatenbouw. Bekijk hier machinebouw bedrijven.

Waar worden ze voor gebruikt?

Zowel apparaten bouw als machine bouw worden voor bepaalde sectoren veel gebruikt. Bij apparaten bouw moet je meer denken aan de chemische en medische industrie. Ook in de agrarische sector zie je apparaten bouw veel voorkomen. Machine bouw kom je dan weer meer tegen in de farmaceutische sector en in de automotive industrie. Hierbij gaat het dus meer om het toevoegen van vaste onderdelen waar het in de apparaten bouw meer gaat om het samenvoegen of stoffen. Nu ben jij dus op de hoogte van de verschillen.Vooral voor de communicatie tussen en binnen bedrijven is het belangrijk beide begrippen goed uit elkaar te houden. Het kan namelijk bijvoorbeeld ook zo zijn dat een bedrijf zowel te maken heeft met machine bouw als apparaten bouw.