Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Waar moet je op letten bij het maken van een website

Dus, je wilt een website maken. Je bent zeker niet de eerste, en dat is maar goed ook want er zitten een hoop valkuilen wanneer je een website succesvol wil laten lopen. Zeker wanneer je van plan bent de website te gebruiken voor je bedrijf wil je dat deze er professioneel uitziet en goed functioneert. Als je website niet werkt, kan je er op rekenen dat mensen niet snel terug zullen komen. En dat is voor je onderneming natuurlijk funest. We zullen hier een paar van de belangrijkste richtlijnen aanstippen bij het maken van een website.

Wees duidelijk met het doel van de website

Er is momenteel ontzettend veel vraag naar specialisten die websites kunnen maken. Iedereen en alles kan wel een website gebruiken. Wat echter belangrijk is wanneer je jouw eigen website lanceert, is dat het voor jezelf en de bezoeker duidelijk is wat het doel van de website is. Ben je een fotograaf en gebruik je de website om je werk te laten zien? Zorg dan dat jouw foto’s makkelijk te vinden zijn en prominent aanwezig zijn in het design van de website. Als het punt van de website is dat mensen er dingen op kunnen kopen, dan moet je er natuurlijk voor zorgen dat de bestelknop makkelijk te vinden is. Over het algemeen zijn websites die een simpel doel consistent goed vervullen het snelst succesvol.

Zorg voor een aantrekkelijk ontwerp

Een van de grootste fouten die je kan maken is dat je de bezoeker van de website doodgooit met informatie. Als je nog voor het jaar 2010 op het internet bent geweest dan zal je ongetwijfeld nog genoeg van dat soort type websites herinneren. We zien tegenwoordig vaak dat mensen snel afhaken als er teveel informatie op ze afkomt, dus zorg dat alles netjes gesegmenteerd en overzichtelijk gepresenteerd wordt. Een van de grootste tips die we daar kunnen geven is dat je het allemaal het beste gewoon simpel kan houden. Probeer er niet teveel mee te doen, want dan komt het snel al te druk over.

Zorg voor goede beveiliging

Een website is natuurlijk waardeloos als andere daar kunnen inbreken. Zeker als je van plan was een webshop te maken moet je daar goed op letten, want je gaat immers met gevoelige gegevens om. Er zijn ook genoeg bedrijven waar je dit naar kan uitbesteden, dus als je zelf niet comfortabel bent met het idee daar de eindverantwoordelijke voor te zijn, is het misschien een idee een partnerschap aan te gaan met een dergelijk bedrijf.

Stem het af op je doelgroep

Ieder publiek wil wat anders, en iedere groep verwacht wat anders. Een van de grootste fouten die je kan maken is om te proberen iedereen tevreden te stellen. Dat werkt nooit, en uiteindelijk is niemand blij. In plaats daarvan kan je beter onderzoek doen naar wat jou doelgroep precies wil en verwacht in een website. Soms vind je dan een gat in de markt, maar het zorgt er ook voor dat jou kernpubliek trouw zal blijven omdat je ze verschaft met wat ze willen. Let dus goed op wat de competitie doet, en kopieer wat werkt terwijl je datgene vervangt wat niet werkt.