Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Voor welke sporten is verlichting sporthal aan te raden?

Verlichting sporthal

Heb jij een sporthal? Dan is het natuurlijk wel noodzakelijk dat de verlichting sporthal op een goede manier is geïnstalleerd. Maar welke sporten hebben noodzakelijk goede verlichting nodig? Hieronder zullen we een aantal sporten uitlichten die goede verlichting nodig hebben.

Zaalvoetbal in de avond

Sommige sporthallen hebben nog wel ramen waardoor je overdag op reguliere basis gebruik kunt maken van de hal. Als het echter avond wordt, komen de problemen om de hoek kijken. Door het installeren van goede LED verlichting in de hal kan je dit voorkomen. Door goede verlichting is het namelijk mogelijk om in de avond nog steeds een potje te voetballen zonder dat je ogen er pijn van gaan doen. Mocht een voetbalbal voorzien zijn van LED verlichting, dan wordt schaduw ook voorkomen en dat is natuurlijk een prettig bijkomend effect.

Vechtsporten in de avond

Mocht je op een vechtsport zitten, dan zal de sport veelal in de avond uitgeoefend worden. Hierbij is licht van cruciaal belang omdat je niet in het donker tegen een ander wilt sparren. LED verlichting biedt hierbij de perfecte oplossing omdat je door deze verlichting altijd goed overzicht hebt van de situatie. Wist je immers dat een slechte lichtinval zorgt voor een vertraging in het reactievermogen? Als je op vechtsport zit, kan een vertraagd reactievermogen voor de nodige problemen zorgen en daarom is het goed om een vechtsport te beoefenen in een hal met goede verlichting.