Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Veel soorten slaapproblemen en de oplossing

Iedereen heeft slaap nodig, omdat het een natuurlijk biologisch proces is dat zowel lichaam als geest aanvult. Niet alle mensen kunnen echter goed slapen vanwege een slaapprobleem. Deze aandoening verstoort uw slaappatroon en kan verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken. Volgens de expert kun je zo’n 80 verschillende slaapproblemen vinden! Een eenvoudig geval is wanneer u zich overdag vermoeid voelt door een gebrek aan slaap ’s nachts. Om aan een dagelijks normaal slaappatroon te kunnen voldoen, heb je minimaal ongeveer 8 uur slaap per nacht nodig.

Veel soorten slaapproblemen

Zoals eerder vermeld, zijn er veel slaapstoornissen. Slapeloosheid komt vrij vaak voor, wat een toestand is waarin u niet in staat bent om in slaap te vallen of te blijven. Er is ook slaapapneu, wat verband houdt met een ademhalingsprobleem. In deze toestand is de kans groot dat u tijdens de slaap enkele seconden stopt met ademen. Soms kunt u ook last hebben van RLS of het rusteloze benen syndroom. Je benen zullen tintelen en je hebt de neiging om ze tijdens het slapen te bewegen. Het volgende geval heet Hypersomnia, een toestand waarin je ’s middags niet wakker kunt blijven. Dat betekent dat u overdag extreem slaperig kunt zijn. Een ander veelvoorkomend slaapprobleem is de circadiaanse ritme stoornis, een inconsequente slaap-waakcyclus. Er is ook Parasomnia, waardoor je dingen doet terwijl je slaapt. Deze omvatten lopen, eten, praten en meer.

De oorzaken

U kunt veel oorzaken van slaapstoornissen vinden. Sommige hebben betrekking op gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen, zenuwaandoeningen, longaandoeningen en vele andere. U kunt ook slaapproblemen krijgen als gevolg van depressie, angst en andere psychische aandoeningen. Zelfs medicijnen, genetica, alcohol, cafeïne, werkschema en veroudering kunnen die slaapproblemen veroorzaken!

Hulp krijgen van een specialist

Om met slaapproblemen om te gaan, moet je natuurlijk een goed slaappatroon hebben. Het hebben van een gezonde levensstijl en een goede hoeveelheid slaap helpt ook. Voor ernstige gevallen wordt echter hulp van een specialist aanbevolen. Veel experts bieden hun diensten aan om verschillende soorten slaapproblemen aan te pakken. Op internet vindt u professionele diensten zoals ruysdaelslaapkliniek.nl die zowel de diagnose als de behandeling van slaapziekten zullen doen.