Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Vacatures GWW: wat houdt dat in?

Vacatures GWW

Als je graag in de techniek wil werken dan is met name civiele techniek een aanrader. Het is een boeiend vak en er is veel werk in te vinden. Het is niet een vak dat snel uitsterft. Vacatures in GWW zijn er dan ook meer dan genoeg. Maar wat is dat precies en wat moet je kunnen om zo’n functie te kunnen vervullen? Dat lees je hier.

Civiele techniek

Wat is GWW?

GWW is een afkorting voor de in de civiele techniek gebruikte term grond-, weg- en waterbouw. GWW omvat een groot aantal disciplines in deze bouwtak zoals de bouw van dijken, bruggen, kanalen, cultuurtechnisch grondwerk, baggerwerken, waterbouw en wegenbouw. Zoals je misschien wel begrijpt is er dus een heleboel dat je kunt doen in deze richting. Het verschil zit hem ook in het soort functies. Voor sommige functies heb je ongetwijfeld een diploma in civiele techniek en misschien zelfs een masterdiploma nodig maar dat is niet altijd het geval. Er zijn namelijk ook uitvoerende taken in de GWW en vaak heb je daar weer heel andere competenties voor nodig. Een GWW vacature vind je dus op alle niveaus. 

Bouw

Baanzekerheid

We leven in onzekere tijden. Door de corona zijn veel mensen hun baan kwijt en het is maar de vraag wanneer de wereld weer optimaal zal functioneren. Er zijn echter een aantal beroepen waarmee je altijd wel goed zit omdat er in dat vakgebied gewoon nooit een volledig stop zal komen. Dat geldt ook voor de GWW. Dijken en bruggen moeten nu eenmaal worden gemaakt en vooral onderhouden. Zeker in Nederland – een land waar water zo’n grote rol speelt en met name water management hoog op de agenda staat – biedt baanzekerheid in de GWW. Wegen en waterwerken geldt overigens hetzelfde voor. Wil je dus zeker zijn van een baan? Specialiseer je dan in een van deze vakgebieden en heb baanzekerheid voor het leven.