Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Tools en software in het bedrijfsleven

Wie zich in het bedrijfsleven bevindt weet dat er veel software en tools beschikbaar zijn. Voor iedere discipline binnen een bedrijf bestaan weer nieuwe tools en nieuwe processen. In deze blog delen we een aantal voorbeelden van waar ik persoonlijk allemaal bekend mee ben, maar ook wat ik pas kort geleden tegen ben gekomen. Wat weet jij bijvoorbeeld van tools en software voor administratie? En nog specifieker; ben jij bekend met handige tools voor projectbeheersing? In deze blog lees je er meer over.

Relatics in de bouw

Om je een goed voorbeeld te kunnen geven duiken we dieper in één specifieke branche, namelijk de bouw. Het succes van een bouwproject is in grote mate afhankelijk van communicatie, beschikbare informatie en het bewaren van overzicht. Er dient dus structuur te zijn zodat alles in goede banen kan worden geleid. Het structureren van alle beschikbare informatie van een bouwproject kan worden gedaan door het gebruiken van specifieke software. In dit geval wil ik je graag wijzen op Relatics. Deze tool wordt veel gebruikt binnen het procesmanagement van organisaties. Dit webplatform is speciaal gebouw voor het beheren van informatie tijdens bouwprojecten.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Informatie zoals beschikbare ruimte, projecteisen, werkvoorbereiding en uitvoering en de voortgang van een project kunnen hierin bijgehouden worden. Het is noodzakelijk om deze complexe informatie samen te brengen en gestructureerd weer te geven. Dit zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende afdelingen en collega’s. Daarnaast wordt ook vaak System Engineering gebruikt en toegepast. Dit samen maakt het mogelijk om een efficiënte samenwerking te creëeren.

Het inschakelen en gebruiken van dergelijke software kan best een uitdaging zijn. Veel organisaties laten zich daarom informeren over de mogelijkheden en vragen hulp van professionals. Je kunt vaak geheel vrijblijvend informatie inwinnnen en alles goed uitgelegd krijgen. Dit scheelt veel tijd en daarnaast kan het je bedrijf goed vooruit helpen. Een bedrijf kan ook goed helpen bij de juiste configuratie van de software zodra het in gebruik genomen gaat worden.