Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Tips voor beginnende drone vliegers

tips drone vliegers

Vliegende drones zijn niet meer weg te denken als het aankomt om mooie luchtfoto’s van bovenaf te maken. Maar er komt nog wel wat bij kijken als je je eerste drone koopt. Lees vóór je een drone koopt dan ook goed de handleiding door en laat je informeren. En wist je dat particulieren en bedrijven een dronebewijs nodig hebben om de luchtwegen op te gaan? In dit artikel volgen een aantal tips die je als beginnende drone vlieger niet mag missen en hoe je zo’n drone brevet kunt regelen!

De handleiding is onmisbaar

Bij veel nieuwe producten laat je de handleiding liggen, maar voor een drone is het onmisbaar en heel belangrijk. Vooropgesteld dat drone vliegen niet moeilijk is, maar elke drone heeft zijn eigen instructies. Een handleiding bereid je goed voor en zo kom je voor zo min mogelijk problemen te staan.

Obstakels goed overzien

Ja, de meeste drones hebben een optie om obstakels uit de weg te gaan, maar vertrouw hier niet al te veel op. In de praktijk gaat dit nog regelmatig fout. Wees dan ook bewust van je omgeving en probeer eerst in een open gebied goed te leren vliegen.

Vermijd de vogels

Hele simpele tip, vermijd de vogels in de lucht.

Vermijd vliegen boven grote mensenmenigten

Ook al denk je dat je inmiddels drone kan vliegen, vermijd grote mensenmenigten. Die trekken je aandacht en zo krijg je minder controle over je drone. En je wilt toch niet dat iemand een drone op z’n hoofd krijgt?

Terug naar huis, return to home

Veel drones hebben de return to home optie. Dit betekent dat de drone zelf kan terugvliegen naar waar hij is opgestegen. Zorg dan ook dat deze optie aanstaat.

Goed GPS signaal is essentieel

Leuk dat je je return to home optie aan hebt staan, maar zonder GPS signaal kan je daar weinig mee. Zorg dan ook altijd voor een goede GPS signaal voordat je met je drone opstijgt.

Zweef voordat je echt gaat vliegen

Het is aan te raden om je drone 30 seconden boven de grond te laten zweven. Ondervind je geen problemen? Dan kan je echt gaan vliegen.

Volg de tips en haal je dronebewijs

Je merkt het, een drone besturen is niet even binnen een uurtje gedaan. Er komt nog wel wat bij kijken. Vergeet deze tips niet en zorg dat je een dronebewijs haalt op EUdronebewijs.nl, dit is immers verplicht. Veilige en plezierige vlucht gewenst.