Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Tips om jezelf te vinden

Strategische personeelsplanning

Het kan door veel verschillende factoren komen dat je jezelf ineens helemaal kwijt bent. Het is niet iets vreemds. Steeds meer mensen hebben last van een burn-out en voelen zich depressief. Vooral na de corona tijd is het nu echt weer even wennen aan het oude leven. Veel mensen hebben zich de afgelopen jaren erg eenzaam gevoeld en daardoor zijn ze zichzelf helemaal kwijt geraakt. Het is niet fijn dat je jezelf weer moet vinden, maar gelukkig is er hulp. Wil je weten wat deze hulp is? Lees dan snel verder naar de onderstaande tips!

Tip 1: Zingeving

De eerste tip om jezelf weer te kunnen vinden is om naar de zingeving te kijken. Het klinkt allemaal erg zweverig, maar dat zweverige stukje is precies hetgeen dat je nodig hebt om jezelf weer te kunnen vinden. Je gaat namelijk op zoek welke dingen voor jou in het leven zin hebben. Wat vind je leuk om te doen? En wat heeft voor jou veel betekenis? Als je weet wat de betekenis van jouw acties zijn, kun je je daar ook veel makkelijker op inzetten.

Tip 2: Persoonlijk leiderschap

De tweede tip is om persoonlijk leiderschap toe te passen in je eigen leven. Jij bent namelijk de enige die de controle heeft over jouw leven. Als je het gevoel hebt dat iemand anders de leiding over jouw leven neemt, dan is er iets niet goed. Je kunt namelijk niet leven naar de behoeften van een ander en jezelf weg stoppen in een hoekje. Neem de leiding over jouw leven en doe wat jij leuk vindt om te doen!