Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Tips om je tuin leuk aan te kleden

Iedereen wil graag dat zijn of haar tuin er goed bij ligt. Wanneer mensen voor het eerst langskomen en ze een kijkje in je tuin kunnen nemen, wil je graag dat het gezelligheid en frisheid uitstraalt. Je wil dat mensen een goed gevoel krijgen van je tuin en niet meteen hun gezicht wegdraaien bij het zien van de tuin. Het is daarom belangrijk dat je leuke tuin accessoires aanschaft, zodat je je tuin leuk aan kan kleden en je gasten de tuin bewonderen en er het liefst de rest van de dag in blijven zitten. Lees dus snel verder voor tips om je tuin leuk aan te kleden!

Fleur je tuin op met leuke kussens

Je wil dus graag dat je tuin er tip en top uitziet, vooral in de zomer wanneer je er dag en bijna nacht kan spenderen. Fleur daarom je tuin op met een mooie tuinset en leuke buitenkussens. Een tuinset kan veel toevoegen aan je tuin, ten eerste omdat je natuurlijk graag lekker wilt zitten in de tuin, maar ten tweede ook omdat een tuinset gezellig staat in de tuin. Als je deze tuinset dan ook nog eens versiert met leuke buitenkussens, dan maakt het de look helemaal af en ben je alweer een stapje dichterbij voor een gezellige tuin.  

Leg een vloerkleed buiten neer

Waarschijnlijk klinkt het erg raar, maar een vloerkleed buiten neerleggen zorgt ook voor een gezellig sfeertje. Alleen een vloerkleed is toch juist voor binnen? Niet gek dat je je dat afvraagt, maar een vloerkleed is juist allang niet meer voor alleen maar binnen. Er is tegenwoordig een ruim aanbod aan vloerkleden die speciaal zijn gemaakt om buiten te leggen en goed bestand zijn tegen slecht weer. Of de zon nou schijnt of het regent, de vloerkleed kun je lekker laten liggen. Het kan de tuinset opleuken of de vloer opvrolijken!

Hang de tuin vol met lampjes

Om je tuin leuk aan te kleden moet je niet voldoende nemen met een normale buitenlamp, maar hang juist de hele tuin vol lampjes. Het leuke hieraan is dat lampen er in allerlei soorten maten, maar ook in verschillende soorten kleuren licht zijn. Zo kun je dus kiezen voor warme verlichting zoals geel licht of juist een iets koelere verlichting zoals een wit licht. Je kunt daarnaast ook kiezen voor de vorm, zoals een lichtslinger, lampionnetjes of gaslantaarns. Tuinverlichting zorgt er dus niet alleen voor dat je in het donker wat kan zien, maar het staat ook nog eens sfeervol.

Laten we een vuurtje stoken

Naast sfeervolle verlichting kunnen we ook op een andere manier zorgen dat je tuin verlicht wordt, namelijk door een vuurtje te stoken. Je kunt op allerlei manieren een vuurtje maken wat zorgt voor een extra gezellig sfeertje. Je kunt bijvoorbeeld een vuurschaal in de tuin neerzetten waar je hout op kan leggen, maar je hebt ook houtkachels voor buiten waar je lekker voor kan gaan zitten. Ook niet te vergeten zijn de vuurtafels, waar je om heen kan gaan zitten en in het midden een lekker vuurtje hebt zitten. Allerlei leuke manieren om een sfeertje te creëren, maar ook om lekker warm te blijven!