Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Tips om je slaapkamer leuk aan te kleden

De slaapkamer, voor sommige mensen de meest gebruikte kamer van het huis en voor andere juist een plek waar ze weinig komen. Houd je ervan om lekker hele dagen in je slaapkamer te zitten? Vanaf het moment dat je van school komt, tot het moment dat je ook echt gaat slapen? Dat mag ook zeker! Of ben jij diegene die echt alleen maar in de slaapkamer is wanneer die slaapt en meteen het bed verlaat ’s ochtends en niet meer terugkomt totdat die ’s avonds weer gaat slapen? Dat mag ook zeker! Of je er nou veel of weinig te vinden bent, een goed uitziende kamer is altijd fijn.

Fleur je kamer op met kleur

Kleur is erg belangrijk als je het hebt over het aankleden van je kamer. Een saaie witte slaapkamer was vroeger populair, maar omdat tegenwoordig steeds meer tijd wordt doorgebracht in de woonkamer dan vroeger, is het natuurlijk ook een stuk leuker omdat een kleurtje op de muur te doen. Kies bijvoorbeeld voor een knalkleur zoals geel. Je kamer fleurt er dan meteen van op. Als je hier enthousiast van raakt, kun je er ook voor kiezen om andere dingen geel te verven. Denk bijvoorbeeld aan een bedframe of bureau.

Hang je kamer vol met herinneringen

Of je nou veel of weinig in de slaapkamer te vinden bent, het is altijd leuk om herinneringen op te halen. Dit kun je in je slaapkamer doen door middel van foto’s. Je zou bijvoorbeeld een collage boven je bed kunnen maken met allerlei verschillende foto’s van vroeger. Maar je zou bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor een foto slinger of een fotoboek die je ’s avonds open kan slaan. Of zet je hele kamer vol met fotolijstjes, zodat je ze nooit kan missen. Allerlei verschillende manieren om herinneringen op te halen in de slaapkamer, zonder dat het veel moeite en tijd kost. 

Ook zonder raam kun je gordijnen ophangen

Misschien heb je helemaal geen ramen op je slaapkamer of juist hele kleintjes, toch kun je ervoor kiezen om gordijnen op te hangen. Gordijnen kunnen namelijk bijdragen aan een fijne sfeer in je slaapkamer. Gordijnen heb je namelijk in allerlei maten, materialen en structuren. Hierdoor kun je een mooi contrast creëren in je slaapkamer. Je kunt bijvoorbeeld pastel gordijnen kiezen wanneer de rest van je kamer al best felle kleuren heeft. Ook juist gordijnen met een felle kleur wanneer de kamer zelf nog best saai is.

Vergeet geen meubels in je slaapkamer te zetten

Alleen een bed in je slaapkamer is natuurlijk ook niet veel aan, dus om je kamer ook op een leuke manier aan te kleden kan door middel van meubels. Denk bijvoorbeeld aan een gave kledingkast of een relax stoel. Dit zijn vaak dingen die mensen vergeten, maar een slaapkamer wel kunnen opfleuren. Vooral wanneer een kamer heel veel ruimte overheeft kun je kiezen om bijvoorbeeld een bureau te plaatsen. Dit vult de ruimte en zorgt ervoor dat je slaapkamer er niet leeg uitziet. Maar ook als je een kleine kamer hebt kun je kiezen voor meubels, hoe knusser de slaapkamer, hoe gezellig.