Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Start je eigen bedrijf! Dit moet je doen

Wil jij je eigen bedrijf starten? Dan is het belangrijk dat je verschillende stappen onderneemt die ervoor zorgen dat je een eerste goede start maakt, om vervolgens verder te kunnen bouwen.

Blijf trouw aan het kerndoel

Voordat je van alles wilt gaan doen, moet je, je concentreren op de basis. Ontwikkel een duidelijk begrip van jouw kernproduct en aangeboden diensten. Focus op wat jou anders (of beter) maakt dan anderen in de markt. Aangezien er al een felle concurrentie is, moet je ervoor zorgen dat je een unique selling point (USP) hebt. Wat nog belangrijker is, hiervan op de hoogte te zijn, zodat u de marketing kunt positioneren, rekening houdend met jouw gestelde USP.

Verzamel de juiste mensen om je heen

Je innerlijke ondernemer komt misschien in de verleiding om alles alleen te doen, maar om een ​​voorsprong op anderen te hebben, moet je een ongelooflijk team achter je rug hebben. Vind de juiste mensen voor de juiste baan en zoek individuen met dezelfde visie en passie als de jouwe. Het is beter om enthousiaste en ervaren individuen die experts zijn in hun vakgebied mee te nemen, omdat ze de voortgang kunnen verhogen en mogelijk ook nieuwe groeimogelijkheden voor het bedrijf kunnen openen.

Werk samen met gevestigde/bekende merken

Een van de beste en waarschijnlijk de veiligste manieren om een ​​bedrijf te laten groeien, is door samen te werken met een reeds gevestigd bedrijf. Zoek naar bedrijven die niet echt een directe concurrent zijn, maar die dezelfde doelgroep op een andere manier bedienen. Als u bijvoorbeeld een tijdschrift van een luchtvaartmaatschappij opent, vindt u collectieve advertenties die reclame maken voor Top Steakhouses, Top Hotels of zelfs Top Seafood Restaurants. Het concept van collaboratieve marketing heeft bewezen de merkherkenning, klantwaarde en klantbehoud voor elk dramatisch te vergroten.

Houd je concurrenten in de gaten

In het bedrijfsleven is het net zo belangrijk om te weten wat je concurrenten doen dan wat jij vervolgens moet doen. Het helpt om te weten met wie u rechtstreeks concurreert en wat ze u aanbieden, wat u misschien niet doet. In zekere zin kunt u uw prijzen concurrerend bepalen en een relevante marketingcampagne maken. Bestudeer recente trends, huidige concurrenten, nieuwkomers, beoordeel bedreigingen en gebruik deze informatie om uw zakelijke bedreigingen te verbeteren.

Met bovenstaande tips kom je een heel eind. Daarnaast is het belangrijk om als persoon netjes voor de dag te komen. Dit kan je doen met traditionele jacquets (vaak doe je dit aan op een late borrel/feest). Maar je kan ook goed op afspraak komen met een overhemd en colbert.