Starter Plaza

Informatie voor Startende Ondernemers

Shortlease

Vrijwel iedereen weet wat het leasen van een auto inhoudt. Het leasen van een auto is al jaren erg populair, met name ondernemers rijden bijna alleen maar in lease auto’s. In totaal zijn er drie verschillende manieren van leasen, namelijk: shortlease, financial lease en operational lease. Eigenlijk is het tegenwoordig al wel redelijk standaard te noemen. Zo weten de meeste mensen hoe het in elkaar zit. In de aankomende jaren is de kans groot dat leasen alsmaar populairder wordt. Hieronder zal de eerstgenoemde optie shortlease uitgebreider worden besproken. Het zal dan met name gaan over de voor-en nadelen van shortlease en hoe shortlease in zijn werking gaat.

Het gebruik maken van short lease

Een van de bekendere vormen van leasen is shortlease. Maar wat is shortlease? Shortlease betekent eigenlijk dat je een auto huurt voor een bepaalde periode. Je betaalt een vast bedrag per maand, nadat je dit doet kun je gebruikmaken van de desbetreffende auto. Shortlease is een van de meest bekende vormen van leasen die mensen gebruiken wanneer ze een auto willen leasen. Op het moment dat je gebruik maakt van shortlease, dan betekent dit ook wel dat je voor een kortere tijd wilt gaan leasen. Op het moment dat je gebruik maakt van shortlease, dan zal jij de economische eigenaar worden van de auto. De leasemaatschappij zal de financiële eigenaar worden van de auto.

Wanneer je gebruikmaakt van shortlease, dan zal je zelf nooit de eigenaar worden van de auto. Je betaalt dus puur om er in te rijden. Je betaalt maandelijks een vast bedrag om daadwerkelijk de eigenaar van de desbetreffende auto te kunnen worden.

De voordelen van shortlease

Op het moment dat je ervoor kiest om een shortlease contract te ondertekenen, dan biedt dit verschillende voordelen. Dankzij shortlease bespaar je op verschillende kosten. Zo heb je een full-service contract, dit betekent dat alle kosten die je maakt op de benzine na vergoed zullen worden door de leasemaatschappij. Zo hoeft de desbetreffende bestuurder geen belasting te betalen, verzekering af te sluiten of onderhoudskosten voor de lease auto te betalen. Dit is voor veel mensen fijn, je bespaard namelijk veel kosten die je normaal gesproken zelf moet betalen. Wat ook fijn is aan een shortlease contract is dat je in de meeste gevallen een contract kan ondertekenen dat maandelijks opzegbaar is.

De nadelen van shortlease

Er zitten echter ook nadelen aan shortlease. Het grootste nadeel is dat shortlease een stuk duurder is ten opzichte van de andere leasevormen. Dit komt doordat je een kort contract afsluit, dit is vergelijkbaar met het afsluiten van korte abonnementen, dit is vaak ook duurder. Kortom, shortlease biedt ook een aantal nadelen waar je zeker rekening mee zult moeten houden. Het is dus aan jou om de voor en nadelen af te wegen en om een keuze te maken in welke vorm jij wilt leasen. Een goede tip is om langs te gaan bij verschillende bedrijven en om advies te vragen.